TW
1

Un total de sis persones han mort durant el mes de juny ofegades en platges i piscines de les Balears. Totes elles eren majors de 50 anys exceptuant un al·lot de 5 que morí a Eivissa.

La primera mort per ofegament es va registrar el 6 de juny, quan un al·lot de 5 anys va ser rescatat d'una piscina d'un complex turístic de Santa Eulàlia, a Eivissa. El menor va ser traslladat a l'hospital de Son Espases de Palma en situació molt crítica i va morir tres dies després.

El dia 15 es va produir un nou ofegament, aquesta vegada d'un home d'uns 80 anys i nacionalitat alemanya que va morir a la platja de Palmira, a Peguera (Mallorca).

Tres dies després un altre home de 70 anys va morir a la platja Camp de Mar, en el municipi mallorquí d'Andratx, després de ser rescatat de l'aigua amb símptomes d'ofegament, i dos dies més tard va morir una dona d'uns 70 anys en cala Murada, Manacor.

Un segon home alemany, de 57 anys, va morir ofegat el dia 22 a la platja de Can Picafort i dijous passat es va produir l'últim ofegament, d'un home de 73 anys al port d'Alcúdia. Durant aquest mes també va ser ingressat, el dia 21, un home de 71 anys en estat crític després d'haver estat rescatat de l'aigua en Cala Galdana (Menorca).

El dia 9 es va atendre, a més, dues persones, un home de 77 anys a la platja de Portals i un altre de 30 en Cala Agulla, amb símptomes d'ofegament. Amb tot se'ls va poder reanimar.

El dia 22 es va registrar en Mallorca un altre incident relacionat amb l'aigua, ja que va morir un jove francès d'uns 30 anys d'edat que estava practicant "psicobloc", una modalitat d'escalada que es fa sense corda i en parets al costat de l'aigua, en cala Serena, en el municipi de Felanitx.

Creu Roja recomana que s'eviti salvar algú amb problemes a l'aigua i es demani ajuda a un socorrista, i en cas que no sigui una zona vigilada, es llanci una cosa que floti cap a la persona en perill, però no s'intenti rescatar-la, perquè pot arribar a arrossegar a la persona que l'inteta ajudar.