Imatge del judici contra els pares de l'infant celebrat el mes de febrer. | A. SEPULVEDA
L'Audiència Provincial de Palma ha imposat la pena més alta possible (dotze anys) a Nieves Rapp per deixar en estat vegetatiu el seu fill Miquel Àngel, de sis anys, d'una pallissa el juny de 2006.
La mateixa sentència absol el marit de la dona, atès que entén que no ometé el deure de protegir el menor perquè desconeixia que hi hagués una situació de risc per al petit.
El Tribunal considera provat que el 6 de juny de 2006, Miquel Àngel estava sol amb la mare adoptiva. Com que el nin no va fer els deures, Nieves Rapp l'envià al bany. Més tard començà a preguntar al menor per què no havia fet la tasca. El petit no contestà i l'acusada l'amenaçà de pegar-li una empenta si continuava en silenci. Espantat, Miquel Àngel no digué res. Nieves Rapp el començà a empènyer, una vegada i una altra. Segons confessà ella mateixa a la Policia, sentia com el nin es copejava amb els mobles de bany. Només parà quan el nin quedà estès en terra inconscient.
A més de la pena de presó, la dona no podrà apropar-se al fill adoptiu durant els propers 18 anys i haurà de pagar una responsabilitat civil d'1,5 milions d'euros com a conseqüència del cost ciutadà que requereix l'atenció d'aquest nin. Des que ocorregueren aquests fets, Miquel Àngel es troba en estat vegetatiu.
En el judici, l'acusada reconegué que pegà una única empenta al nin. No obstant això, en el moment de ser detinguda havia confessat que perdé el control i que empenyé en múltiples ocasions el menor. L'Audiència considera que "resultava evident" que els fets ocorregueren en la versió més violenta que donà l'acusada a la Policia. Tots els metges que testificaren en el judici coincidiren en el fet que el nin rebé més d'un cop al cap, per la qual cosa es descarta una única empenta.
La defensa de Nieves Rapp plantejà fins a quatre possibles atenuants en el judici i també esgrimí la possibilitat que l'acusada causàs lesions per imprudència. El Tribunal rebutja totes aquestes possibilitats. A pesar que la sentència reconeix que "sembla raonable pensar que no devia ser la primera vegada que passaven situacions similars", no considera provat que hi hagués maltractaments habituals de la mare cap al menor, que havia estat atès en múltiples ocasions d'urgències.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Sempre el dilema, adopció sí o adopció no. Ès millor que no hi hagi an el codi civil la adopció.
Els jutges i els polítics són la pesta de l'Humanitat. Mai es posen en lloc de la víctima.
Demanen 90 anys de pressó i llavors només n'hi cauen 12! No entenc als jutges, sobretot quan saben que el 1r Dret Humà segons la UE és el dret a la dignitat. El pobre nin es manté en vida però quina vida tan indigna li ha deixat d'herència aquesta dona!