Porcella, me, porc negre... La carn més cèlebre de Mallorca tindrà ara altres companys de mercat: el tofu i el seitan. Tot i que no són aliments nous, la seva visibilitat sí que ha augmentat a les botigues d'alimentació. A més a més, ja no cal importar aquests productes de la Península, i encara manco de l'estranger. Ara hi ha una marca que els produeix a l'Illa, concretament es tracta de MallorcaBío. És una empresa familiar, al capdavant de la qual es troba el jove Andreu Escales. Així ens explica els inicis de l'empresa: "Vam començar l'any 2002 i l'aposta va ser forta, perquè érem productors d'embotits". Ara, en canvi, fabriquen carn vegetariana: tofu, seitan i hamburgueses vegetals.
Escales explica l'aportació nutritiva dels aliments: "Són productes que inclouen els 8 aminoàcids essencials que ha de menester el cos humà". Un substitut de la carn, però fora greixos. Segons Escales, "el seitan té un alt valor proteic, però no té gens de colesterol".
El seitan, de fet, té una aparença similar a la carn. Es pot tallar i fregir, fer a la planxa o afegir a guisats. Ara bé: no és apte per a celíacs, ja que els ingredients principals són el blat xeixa i el gluten del blat. El tofu, en canvi, s'aconsegueix amb un procés similar al que s'aplica a la llet per transformar-la en formatge. L'element principal és la soja i sí és apte per a persones celíaques. La manera de cuinar-lo més habitual és posar-lo talment a l'amanida, en forma de quadradets, però també va bé per afegir a guisats o a la planxa, juntament amb altres ingredients (com ara verdures).
Tofu i seitan, la nova carn mallorquina?
La carn vegetariana, feta a partir de soja, blat xeixa i altres verdures, és una alternativa que aporta proteïnes però no té greix. Ja es produeix a Mallorca i sota tècniques ecològiques
Palma20/03/11 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo els he suggerit que tb la facin en català a info@mallorcabio.com
Els xinesos ja fa temps que en venen, a preu econòmics, i amb la mateixa falta de respecte lingüística, fins i tot, en castellà.
Una empresa mallorquina típica amb la web només en castellà i en anglès, que fa molt fi. Avui en dia, encara, als catalanoparlants que ens fotin i que ens rebenti el colesterol.