El mercat pagès del Dijous Bo d'enguany tindrà unes 180 paradetes, el doble de l'any passat. Aquesta -l'aposta de l'Ajuntament per fer créixer i potenciar el mercat pagès- és una de les majors novetats del Dijous Bo 2010, que és el 18 de novembre. L'equip de govern presentà ahir, a la vinya de Son Bordils i amb el batle i la resta de l'equip de govern vestits a l'ampla, el programa d'actes de la fira. Rafel Torres convidà tots els mallorquins a assistir-hi. El mercat pagès, creat l'any passat, és una zona que es distingeix de la resta de la fira perquè només s'hi permet vendre determinats productes (embotits, formatges, verdures, roba antiga i de cuina, productes artesans, eines, etcètera) i on, obligatòriament, tots els venedors han d'anar vestits a l'ampla.
Els trasts també han de ser de fusta i s'han d'ambientar a l'antiga. Enguany el mercat pagès creixerà i s'estendrà cap a la plaça d'Orient i als carrers del voltant. El tinent de batle i regidor de Dijous Bo, Felip Jerez, indicà que, a més, es recuperarà la mostra de vaca frisosa, que es completarà amb el concurs morfològic de porc negre i la resta d'exposicions amb animals. Com en les dues darreres edicions, enguany també es cuinarà un pastís gegant. En aquest cas serà una coca de quarto de 80 metres quadrats que requerirà 250 quilograms de farina, 250 de sucre i 550 dotzenes d'ous. La Sala calcula que la podran tastar 25 mil persones.
Tradició i modernitat
El batle, Rafel Torres, destacà que Inca "ha estat capaç d'adaptar el Dijous Bo als nous temps sense perdre'n les arrels". "És una fira que conjuga tradició i modernitat", digué. Dimecres i dijous es tallarà el trànsit a 60 carrers i 300 persones -entre agents de Policia, membres de Protecció Civil i funcionaris- treballaran per garantir-hi la seguretat. De fet, s'espera que més de 200 mil persones el visitin. SFM ha confirmat que el servei de tren es reforçarà i que els combois tindran més vagons.
Aposta pel mercat pagès
El batle es vesteix a l'ampla per presentar el Dijous Bo 2010. Es cuinarà una gran coca de quarto per a 25 mil persones i torna la mostra de vaca frisona
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Critic, ignorants com tu carregats d'autoodi, fa que regalem un símbol tan nostre com el vestit a l'amble o la bandera de Mallorca als espanyols. Els talibans puristes com tu sou la desgracia d'aquests país.
La raça frisona no és autòctona. També faran vestir les vaques a l'ampla? Mercat pagès? hi ha qualque pagès de veres en aquest món que vagi disfressat d'aquesta manera per a fer feina? Bajanades colflòriques!!
Senyors d l'Ajuntament, primer importareu els moros i cristians de Pollença, i ara vestits de pagesos com a Binissalem i Santa Margalida, que serà lo proxim...Una mica més d'identitat inquera i manco importar les coses d'altres llocs.