TW
0

Alguns veïns d'Artà han denunciat que el personal de manteniment de l'Ajuntament, juntament amb picapedrers que treballen en la restauració del casal municipal de Can Solivelles, han dipositat al punt verd part de les portes antigues de nord de l'edifici i també altres elements de fusta, com bigues i mobles antics. De fet, divendres portes antigues i mobles vells omplien part dels contenidors de gran capacitat del punt verd artenenc.

"No" rotund

El batle del municipi, Rafel Gili, negà ahir rotundament les acusacions. "Tot allò recuperable està emmagatzemat al dipòsit municipal, situat a l'antic escorxador, i, si no hi han entrat a robar, tot ha de ser allà", afirmà la primera vara. Amb tot, tant el batle com el delegat municipal a l'obra varen reconèixer que "tot allò que no serveix i que és irrecuperable s'ha duit al punt verd per tal que aquests residus es tractin correctament".

Cal recordar que el Ministeri de l'Habitatge subvenciona íntegrament la restauració de l'immoble gràcies al programa de recuperació patrimonial d'elements singulars. Així, l'edifici municipal, que es va haver de desallotjar a causa del llastimós estat en què es trobava, serà un modern espai. Les obres, que s'estan executant i que acabaran abans del proper estiu, convertiran la casa en runes en un espai multifuncional dedicat a la cultura. Així, Can Solivelles acollirà sales de conferències i reunions, l'arxiu municipal i altres dependències administratives. També es dedicarà un espai a allotjar el fons documental de Miquel Barceló.