Palma14/07/10 0:00
Saber com viu l'anfós a Cabrera, com es mou, com creix o com s'alimenta és possible gràcies a la darrera campanya del projecte de recerca científica "Epimhar" impulsat pel Govern Balear i l'Institut Espanyol d'Oceanografia, en marxa d'ençà de fa dos anys. Ahir la directora general de Pesca, Patrícia Arbona; el director del Centre Oceanogràfic de Balears, Enric Massutí, i la consellera executiva de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Maria Magdalena Tugores anaren a Cabrera per conèixer in situ els avanços d'aquesta campanya.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A Anfosos i Cranques: tens tota la raó. De fet, en aquesta i en anteriors legislatures sempre ha sortit la foto d´algun Director General o Conseller fent accions "benèfiques" del tipus amollada d´orades o repartició de peixos a centres de la tercera edat; amb cranques duites de fora Espanya i orades duites de piscifactoria de fora de Mallorca, encara que amb això darrer vulguin fer creure que els llops i orades són del Murterar. Res més fals, no hi ha cap peix de granja que sigui producte balear, tot es duu de fora. En definitiva, el show de la Direcció General de Pesca és molt divertit doncs, el que es diu constructiu constructiu, crec que durant els darrers 20 anys no ha fet res. A sí, sí que ha fet alguna cosa, crear reserves a les quals es pot pescar...
Diuen els pescadors que els anfosos de Cabrera passen tanta gana que es mengen les cranques que any si any també s'importen de Sardenya i Còrsega i es llancen a la mar per a repoblar , amb la foto característica de la Consellera. Si és així pot ser s'haurien de fer mirar si no es fan polítiques contradictòries.
I la troballa del vellmarí? Mite o llegenda.