“Econòmicament, el Trenc és una desgràcia”

A Campos es preparen mobilitzacions i el batle els fa costat, alhora que carrega contra el GOB i el Govern

TW
0

Es duran a terme mobilitzacions per aconseguir projectes de qualitat com el camp de golf de Son Baco. Amb aquesta premissa són molts els veïns de Campos que s’han dirigit a l’Ajuntament per reclamar el suport institucional del batle, Guillem Ginard (UM), per organitzar manifestacions a favor de reclamar el que creuen just. Entre els veïns de Campos es respira un cert malestar pels trenta anys de "no" que pateix el municipi. Aquestes són les conclusions que es desprenen de les paraules del primer edil de la localitat, Guillem Ginard, qui va assenyalar amb contundència que "fa anys que la gent se sent insultada, perquè des de la dècada de 1970 se’ls nega el pa i la sal als veïns de Campos". Per Ginard, és imprescindible per a Campos gaudir de "grans projectes de qualitat que des d’UM fa anys que defensam, com són els camps de golf de sa Vinyola i Son Baco i la clínica dels Banys de la Font Santa".

"Per construir a Campos allò que els altres no volen podem quedar-nos així. Allò que volem són projectes de qualitat amb llocs de feina estables", va assenyalar Guillem Ginard, qui també va fer referència a l’actitud del GOB de promoure el Trenc com a motor econòmic. "El Trenc, econòmicament, és una desgràcia per a Campos. Mai no en serà el motor econòmic i s’ha de protegir, mantenir i tenir-ne cura". Guillem Ginard també criticà el Govern i indicà que "alguns eslògans assenyalen que el primer són les persones, però la realitat no és així, perquè passen davant els marges, les mates o els pins". "En una situació com l’actual no podem desaprofitar la possibilitat de crear llocs de feina estables", diu Ginard, qui afegeix que "fins ara hem tingut bones paraules però cap realitat".

Solucions

Pel batle de Campos, l’Ajuntament "està entre les cordes: tenim set milions de dèficit i Son Baco ens hauria aportat cinc milions d’euros en llicències d’obres i llocs de treball. Per això, si hi ha mobilitzacions, estaré de part del poble, defensaré els campaners". Segons Ginard el poble, després de 30 anys, diu prou: "Campos no es vol acabar d’enfonsar". De moment, el municipi veu com li barren el pas i no s’hi ofereixen alternatives. Per una altra banda, els promotors del projecte volen mantenir silenci respecte d’aquesta situació, però així i tot algunes fonts mostren el seu nerviosisme després de les darreres passes de la Comissió insular d’Urbanisme amb l’inici de l’expedient de caducitat del golf.

Desset anys

Fa desset anys que diversos promotors varen projectar un camp de golf i la seva oferta complementària als terrenys de Son Baco, situats entre Campos i la Colònia de Sant Jordi. Llavors, el PSM i el GOB impugnaren la petició de la llicència, que s’emparava en la Llei de camps de golf de 1988, que els declarava d’interès general. Diverses peticions de permisos i impugnacions s’han anat succeint fins a arribar al dia d’avui. Durant aquest temps, l’empresa promotora també ha canviat de mans i ha reivindicat els seus drets després de cedir els terrenys per a la depuradora i doblers per fer el clavegueram.