TW
0

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt i el conseller de Turisme, Francesc Buils, signaren ahir un protocol d’actuacions conjuntes entre les dues conselleries per tal de fomentar el turisme ecològic a la finca de Son Real, a Santa Margalida.

Son Real, amb una extensió de 395 hectàrees, és coneguda per la seva gran aportació arqueològica, ja que comprèn una de les majors localitzacions de llocs funeraris de l’Illa; i també pel seu gran valor natural, gràcies als extensos ecosistemes, inclosos els pinars, els savinars, les zones dunars o les antigues pedreres d’arena.

Després d’afirmar que "el medi ambient és un actiu turístic molt important a les Illes", Miquel Àngel Grimalt volgué destacar que aquesta col·laboració entre la Conselleria de Medi Ambient i la de Turisme pretén ser una manera d’aprofitar espais naturals per tal de "compatibilitzar-ne l’ús turístic i la seva preservació".

Valor turístic
Per altra banda el conseller de Turisme, Francesc Buils, volgué incidir en les possibilitats turístiques de la finca de Son Real, que pertany a la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears. Segons comentà Buils, la finca, on es poden practicar diferents activitats relacionades amb la natura, com l’excursionisme, l’observació d’ocells o la visita de les restes arqueològiques, té un enorme "valor turístic". A més a més, amb la pròxima obertura d’un centre d’interpretació turística les possibilitats hi seran encara majors.

Amb aquest nou servei, que s’inaugurarà segurament a principi de setembre, es donaran a conèixer entre altres aspectes els usos i els costums de la zona i la gestió dels espais agraris i naturals, com també les diferents cultures que han habitat aquest indret.

Amb l’obertura d’aquest centre d’interpretació es pretén superar les xifres de visitants, que enguany han arribat de moment a 4.500, això sí amb uns límits que, per les característiques naturals de Son Real, permetin mantenir la sostenibilitat de la finca.

Les actuacions que s’hi duran a terme de manera conjunta entre les diferents institucions de les dues conselleries, entre les quals es troben l’Institut Balear de la Natura, Espais de Natura Balear, l’Agència Balear de l’Aigua i Qualitat i la Fundació per al Desenvolupament Sostenible de les Illes Balears, encara no s’han concretat. En qualsevol cas, sí que queda clar que tindran relació amb la gestió forestal, la creació de circuits naturals que es connectin amb els nuclis turístics de la zona, amb l’educació ambiental o amb la protecció d’espècies.

La realització d’aquestes actuacions conjuntes servirà perquè tant els turistes com els residents puguin gaudir d’un espai natural i de les seves possibilitats turístiques, per aconseguir, com explica el conseller de Turisme, "desestacionalitzar la zona" i que pugui ser tot l’any un lloc d’interès.