algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín:
13°

París s'interessa per la qualitat de la carn i del greix del porc negre

La raça autòctona participarà en el projecte Quality Pork Chains

DdB. Palma.

L'Institut Nacional de la Recerca Agronòmica de París ha seleccionat el porc negre mallorquí per participar en l'estudi Quality Pork Chains, que valorarà la sostenibilitat del sistema de producció d'aquesta raça autòctona.Els científics parisencs han triat el porc negre per les seves característiques genètiques úniques. Com que es tracta d'un animal de raça pura no creuada, això fa que la seva carn i el seu greix tenguin unes característiques que no té cap altra raça porcina.

Aquest institut científic, però, també està interessat en el model extensiu de producció de l'animal per donar-lo a conèixer a la resta de països de la Unió Europea. Els científics s'hi han interessat especialment perquè es tracta d'un model que no genera efectes negatius al medi ambient i no provoca problemes de sanitat alimentària. I a més, el porc negre aprofita els recursos propis de l'ecosistema de Mallorca.

Segons fonts de la Conselleria d'Agricultura, el fet que un organisme de tant de prestigi hagi escollit la raça mallorquina de porc no només contribueix a la seva conservació, sinó que també suposa la comparació del porc negre amb altres races i, a més, garanteix al consumidor que el producte final té unes característiques beneficioses per a la salut.

Durant aquest mes d'abril, està previst l'inici del desenvolupament d'un pla de treball que elaboraran els tècnics de l'Institut de Biologia Animal de les Illes Balears (Ibabsa) i l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries de Catalunya (IRTA), juntament amb l'Associació de Ramaders de Porc Negre Mallorquí, per establir una estratègia conjunta de divulgació de les característiques d'aquesta raça. A més, dia 8 de maig, aquests dos organismes organitzaran una jornada científica sobre el porc negre a la Universitat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.