L'intent d'agressió va tenir lloc divendres passat en el conegut bar Can Palau. Fotos: J.B.

TW
0

El primer episodi violent al municipi de Muro després dels abusos sexuals a les dues nines de nou i deu anys no s'ha fet esperar.Divendres passat, a les sis del matí, un jove de 27 anys i de nacionalitat marroquina entrà al bar Can Palau, situat a la coneguda plaça de Sant Martí de Muro, regentat per Francesc Siquier, la seva dona i un fill d'ambdós. L'individu, després de protagonitzar diversos incidents, començà a insultar la propietària. Els ànims s'anaven encalentint i el marroquí va ser expulsat de l'establiment. A les dotze del migdia, el jove s'hi personà novament proveït amb un ganivet. Tot seguit, i en clara actitud amenaçadora, intimidà la dona sense pietat. La ràpida intervenció de la Policia Local de Muro impedí el primer intent d'agressió.

Passades unes hores, el marroquí tornà al local. En aquesta ocasió s'hi presentà duent una barra de ferro de grans dimensions i, en clara actitud amenaçadora, es dirigí novament cap a la propietària del conegut bar Can Palau, però fou reduït i detingut en primera instància per la Policia Local. A causa de la gravetat dels fets, el propietari, Francesc Siquier, decidí presentar la corresponent denúncia davant de la Guàrdia Civil.

Els agents de la Benemèrita del destacament de Santa Margalida es feren càrrec del detingut. El marroquí va estar tancat als calabossos fins diumenge i posteriorment fou presentant davant del jutge de guàrdia d'Inca.En aquests moments l'acusat es troba en llibertat i, segons informacions pròximes a la investigació, indiquen que ha partit del poble per por de represàlies.La propietària del bar Can Palau, que ahir ens va atendre al seu domicili particular, apuntà: «No vull que pensin que som racistes, però això és una vergonya. No sé on arribarem, estan tot el dia a la plaça sense fer res i aquí ningú no diu ni fa res. I ara què? Un marroquí es presenta aquí amb un ganivet i una barra de ferro, el detenen, se l'enduen i als dos dies és fora».

Es pot destacar que els amos del bar es pronuncien públicament a favor de la manifestació en contra dels abusos a les dues nines que es cometeren fa un mes i, segons la propietària, els seus fills hi acudiran, ja que ella haurà d'atendre el bar. Així mateix ha penjat un cartell de promoció de la manifestació en el seu local. És per aquest motiu que tampoc no es descarta que el marroquí estigués nerviós davant de l'actitud adoptada pel matrimoni que regenta el bar.

De nou les reaccions al poble no s'han fet esperar. A les places, als bars, a les botigues, etc., els comentaris eren de tota índole i malgrat no voler entrar en temes racistes, alguns veïns afirmen: «Ja està bé de callar, cal parlar, que la gent ho sàpiga. Ara ens volen fer por perquè unes dones han organitzat una manifestació per al pròxim dia 29 de març i no volen que sigui un èxit».

D'altra banda, la manifestació programada i organitzada per un ampli grup de pares i mares d'alumnes dels diferents centres educatius del municipi prossegueix a marxes forçades amb els seus preparatius. Els pares han realitzat una col·lecta per recaptar fons amb l'objectiu de sufragar les despeses pròpies de la manifestació. Fins a la data, s'han repartit més de 6.000 fullets, 500 cartells i s'estan elaborant diverses pancartes. La manifestació està previst que comenci a partir de les quatre de l'horabaixa i serà dissabte dia 29 de març. Els organitzadors insisteixen que l'objectiu de la protesta és la conscienciació dels ciutadans que la Llei del menor ha de ser modificada. Les mares consultades per aquest diari afirmen que «serà una festa reivindicativa, no volem tints racistes i no l'hem feta coincidir a posta amb la Fira, però millor, perquè així encara hi vindrà més gent».