TW
0

Més de 60 persones assistiren dimarts vespre a la presentació del llibre La guerra de la piscina. A l'acte, que tingué lloc a l'Espai Mallorca i fou organitzat per l'Associació Catalana de Ciències Ambientals, acudiren un dels autors del llibre, Jaume Sastre, i el misser especialitzat en dret administratiu Ferran Pons.La intervenció de Sastre va ser especialment sucosa, però va ser la de Pons la que aportà els elements legals necessaris per entendre la base del conflicte.

Pons va fer un breu recorregut per la legislació existent i a poc a poc anà centrant-se en el cas concret de la concessió de la piscina de Costa dels Pins. «Aquesta la va fer el 2001 Jaume Matas en un moment en què no se'n podien atorgar perquè imperava una suspensió per revisar les fites de la contrada». Així mateix va recordar que «la concessió se sol·licita a nom de l'antiga propietària de la casa (Giuliana Arioli), que no està vinculada en cap cas al nou propietari (Pedro J. Ramírez), una altra il·legalitat, i el propietari passa a ser gestor de la concessió. Però el més estrany és que a la resolució s'assegura que enderrocar-la seria més perjudicial que no mantenir-la, quan els informes tècnics diuen el contrari».

La intervenció de Pons va servir per emmarcar el debat i les més de 60 persones que omplien el local manifestaren la seva estupefacció per la postura de la justícia en el cas. «Per això volem que els jutges sàpiguen que tot el que facin quedarà recollit per a la història», assegurà Sastre en referir-se al seu llibre.