La producció de raïm blanc baixa un 30% però donarà vi de gran qualitat

Ahir començà la verema de la varietat chardonnay a la bodega Macià Batle

Grans i petits gaudiren ahir a sa Torre del primer dia de verema. | E.BALLESTERO.

TW
0

La producció de raïm blanc es reduirà un 30 per cent aquest any a causa de les condicions climatològiques però serà de gran qualitat. La bodega Macià Batle de Santa Maria del Camí, va començar ahir a vermar la varietat chardonay, la més primerenca de les que es conreen a la finca de Sa Torre, ubicada al municipi de Santa Eugènia, i que s'avança deu dies enguany. El director de les bodegues, Ramon Servalls, explicà ahir que «enguany no hi ha una gran producció de raïm blanc, un trenta per cent menys que l'any passat per les condicions climatològiques», una cosa que en certa manera ja s'esperava «perquè sortim de dos anys amb molt raïm i normalment les plantes s'autoregulen i després de dos anys de gran producció descansen», digué Servalls.

El director de la bodega Macià Batle va explicar a més que «aquest ha estat un any especialment difícil per l'excés d'humitat que ha provocat que algunes malalties s'hagin estès més que altres anys, però les plantes que han rebut un bon tractament estan donant ara un raïm de molt bona qualitat». La verema s'avança deu dies enguany. «Com que hem tingut més fresc la verema del chardonay s'ha avançat 8 o 10 dies i d'aquí a quinze dies començarà la verema del merlot i el prensal blanc, després començarem amb totes les varietats tintes», informà Servalls. La bodega Macià Batle disposa enguany amb un nou enòleg, Ramon Vaca que treballa ja en la creació d'un nou vi. «Alguna cosa he pensat per a un nou negre a partir de raïm autòcton complementat», avançà l'enòleg, Ramon Vaca, durant el primer dia de verema.

L'enòleg explicà que el raïm blanc de la varietat chardonay té ara un excel·lent grau de maduració, un 13'5 quan l'any passat a finals d'agost en tenia 13'1 o 13'2.

El director de les bodegues, Ramon Servalls, va explicar que «encara que tradicionalment es diu que el raïm necessita sol per madurar, els excessos de sol fan retardar la maduració perquè la planta s'ensopeix i enguany en què les nits han estat més fresques en comparació als estius passats s'ha avançat la verema». La bodega Macià Batle va produir durant l'any 2006 uns 105 mil litres de vi blanc i aquest any tractarà de prendre mesures per frenar el descens de producció. «Ara és molt difícil donar xifres perquè no sabem el rendiment que li traurem al raïm, intentarem trobar noves vinyes», va dir el director de les bodegues Macià Batle, Ramon Servalls.