Detingut un mallorquí a Buenos Aires amb 3 quilos de cocaïna a l'equipatge

Miguel Àngel González, de 40 anys, és en l'actualitat al centre penitenciari de Devoto

Miguel Àngel partí de l'aeroport de Son Sant Joan a prinicipi del passat mes d'agost.

TW
0

G.P./P.M. Palma.
Miguel Àngel González, de 40 anys d'edat i resident en la barriada palmesana del Vivero des de fa més de 15 anys, es troba empresonat a Buenos Aires (Argentina), acusat de tràfic de substàncies estupefaents.

Miguel Àngel fou detingut el passat 29 d'agost. El dia anterior havia de pujar a un vol de la companyia Air Madrid que havia de traslladar-lo fins a Espanya. Després de facturar la maleta el vol es suspengué, així que tornà a l'hotel amb la intenció d'embarcar l'endemà. Però quedà dormit i la policia trobà entre les maletes del seu equipatge, que eren al magatzem de Air Madrid, una quantitat propera als tres quilos de cocaïna.

Defensa
El seu advocat defensor, Mario Alberto Villar, explicà ahir els detalls del cas a aquest diari. Villar assenyalà que la seva estratègia es basa en dos punts: «El primer és que no pot imputar-se a Miguel Àngel el delicte de tràfic ja que no havia iniciat el viatge amb les maletes on hi havia la droga».

Segons sembla, abans d'iniciar el viatge de tornada a Palma, l'arrestat s'hauria penedit, per la qual cosa informà la policia espanyola del seu viatge. Així ho explica l'advocat, qui assegura que Miguel Àngel González «estava en contacte amb la policia d'Espanya, en concret amb la de Barcelona, la qual havia avisat per correu electrònic del viatge que havia de fer, donant detalls que portava una partida de droga perquè fos detingut» tot just aterrar a l'aeroport de la ciutat comtal.

A la pregunta de si Miguel Àngel rep l'ajuda de les autoritats espanyoles, Mario Alberto Villar respon de manera afirmativa: «Hi ha un contacte periòdic amb el pres per part de personal del consolat». Per finalitzar, el lletrat manifesta que els correus electrònics amb què Miguel Àngel es comunicava amb policies de Barcelona han estat lliurats «al jutge com a prova de que existia una col·laboració». Sobre això, Villar matisa que «és clar que no pot incloure's aquesta dada a la figura d'un lliurament controlat, però també ho és que els correus existeixen, i que Miguel Àngel avisà la policia espanyola perquè quan arribàs a Barcelona el detinguessin. Aquesta dada pot constituir una circumstància atenuant important».