BERENAR. Els membres de l'expedició mallorquina a l'Everest i el lleonès Jesús Calleja visitaren el campament al qual pertanyia l'escalador accidentat. Foren rebuts per Mario Merelli, cap d'expedició, i per la sevillana Lina Quesada, qui agraïren el seu interès i solidaritat convidant-los a una berenada a la qual no faltà formatge parmesà i xoriç de Bérgamo.
Oli i els dos Tolos saben que la millor teràpia per no posar-se nerviós els dies de descans és relaxar-se i no mirar la muntanya. Especialment ara, quan s'scosta la data de fer cim i tothom està pendent del calendari i de la predicció meteorològica per fer els seus plans d'atac al cim. L'expedició mallorquina a l'Everest sap que a partir del 13 de maig comença el compte enrere i que no hi val badar.
De moment, la calma ha tornat al camp base, després de l'ensurt de dilluns passat. L'escalador italià, Walter Berardi, ferit al cap per un casquet de gel a la cascada de Khumbu, fou traslladat ahir matí cap a un centre hospitalari de Katmandú. A l'helicòpter l'acompanyà l'alpinista Simone Moro, qui s'oferí a fer totes les gestions per ajudar el seu compatriota.
Quant a l'estat de salut de l'expedicionari, Berardi es queixava abans d'ahir vespre de la ferida al cap i d'un fort mal a l'esquena, a més havia perdut la visió. Després de passar la nit a la tenda hospital de l'Himalaian Rescue Association, l'escalador es despertà ahir aparentment recuperat de gairebé tots els seus mals i, fins i tot, anà caminant fins a l'heliport del camp base. Tot i això, encara hi veia boirós. La revisió mèdica que li faran a Katmandú tindrà la darrera paraula.
Els membres de l'expedició mallorquina a l'Everest i el lleonès Jesús Calleja, qui encapçala el permís d'expedició al Lhotse en el qual també s'integren els italians de Berardi, visitaren el campament al qual pertanyia l'escalador sinistrat. Oli, els dos Tolos i Calleja, foren rebuts per Mario Merelli, cap d'expedició, i per la sevillana Lina Quesada, qui agraïren el seu interès i solidaritat convidant-los a una berenada a la qual no faltà formatge parmesà, xoriç de Bérgamo i vi de la terra.
Ahir horabaixa, els escaladors illencs prepararen els darrers dipòsits de menjar que els xerpes pujaran avui mateix al camp 3, i que també serviran pel 4. Convé tenir-ho tot ben calculat, perquè qualsevol errada aquí baix pot esdevenir un drama allà dalt. Bàsicament, es prenen sopes instantànies, una mica de tonyina en conserva, galetes, un poc d'embotit, fruites seques i xocolata. Tanmateix, mantenir-se ben hidratats és una qüestió principal a tenir en compte als camps d'alçada.
Demà tornaran a pujar a la cascada de gel i a travessar la vall del Silenci per dirigir-se cap a la paret del Lhotse, on instal·laran un campament a 7.300 metres d'alçada. Oli i els dos Tolos tenen previst tornar al base dissabte horabaixa. La següent fase ja és la decisiva i, per tant, requereix de més cura. El coll sud, a vuit mil metres, separa la quarta muntanya més allà de la Terra del sostre del Món. Allí han de muntar el camp 4, des d'on faran l'atac final al cim.
De moment, el campament dels mallorquins suma un altre membre, es tracta de Miquel Àngel Pérez. Aquest jove escalador nascut a Barcelona de família lleonesa i resident a Madrid, té previst escalar l'Everest per les mateixes dates que els mallorquins.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.