L'obertura de la variant redueix en un 80% el trànsit a la Ronda de Migjorn

L'obertura de la variant ha canviat la imatge, ara més calmada, de l'entrada a la ciutat

La ronda de Llucmajor, ahir.

TW
0

La imatge de la Ronda Migjorn de Llucmajor experimentà ahir un canvi radical. Si cada dia circulaven per aquesta via entre 22.000 i 24.000 vehicles, ahir el trànsit amb l'obertura de la variant s'havia reduït devers un 80%, segons constataren els comerciants de la zona.

Precisament aquest sector serà el més afectat per la posada en funcionament de la via ràpida, encara que el canvi no serà perjudicial, segons l'opinió de molts comerciants. Lorena Galán, del Bar Pacos, declarà que el canvi «no serà perjudicial per al bar, els meus clients no són de pas. Hi haurà menys sorolls i estarà més tranquil·la la zona».

«No crec que influeixi molt. Els clients que volen alguna cosa vénen expressament aquí. Contràriament, hi haurà més tranquil·litat i menys perill», indicà Nicola Hieber, de la clínica Miracle Marketing. José Wirgard, titular de la Bodega Sa Vinya, també considerà que serà beneficiós. «Era horrible, massa cotxes. Alguns dies vaig arribar a comptar 90 cotxes en un minut. Aquí hi ha molts negocis interessants i la gent ve expressament a comprar».

No ho veu tan clar Jaume Rigó, propietari del restaurant Es Bocata. Ahir, ja notà menys clientela. «És una mica aviat per parlar, però bo no serà». Des de la Ferreteria Llompart, també opinen que «no serà beneficiós per als comerços».

Jacques Choukroun, titular de la tenda de roba Chill.Out.Let, reclamà l'actuació de l'Ajuntament per embellir la zona, de tal manera que sigui més atractiva per als clients. El Consistori, de fet, projecta la transformació de la ronda en un bulevard per a la reactivació de comerç una vegada oberta la ronda de circumval·lació. El projecte, encara no presentat i pendent d'un informe tècnic, preveu ampliar les voreres de l'actual ronda, així com aprofitar l'amplitud de la via per equipar-la amb un carril bici que connecti amb les rutes cicloturísticas de sa Marina.

Mentrestant, el grup ecologista GOB es va mostrar ahir molt crític amb l'obra del Govern. «L'execució d'aquest projecte ha significat un gran impacte ambiental, territorial, social i paisatgístic». Així, el GOB enumera una sèrie de 'destrosses': «La variant ha consumit un total de 470.000 metres quadrats de terra rústica. Ha afectat una zona rural ben conservada. Ha destrossat parets i edificacions rústiques. Ha afectat unes 200 edificacions. Afecta terrenys ocupats per vegetació natural i travessa una zona habitada per la tortuga mediterrània».