TW
0

La llampuga ha deixat de ser un peix blau de segona categoria. La III edició de la Mostra de Cala Rajada ha aconseguit que la gent conegui més aquest producte autòcton, com també la seva revalorització. Ahir, milers de persones pogueren conèixer 22 maneres selectes de cuinar la llampuga al moll de Cala Rajada. Al voltant de 3.000 quilos de peix i unes 44.000 racions són el testimoni més clar que aquest s'ha convertit en un esdeveniment gastronòmic de primer ordre que arreplega gent vinguda de tot Mallorca i fins i tot de Menorca. També foren molts els turistes que no es perderen la fira. Des de l'Associació Hotelera, any rere any hi han participat amb una sèrie d'estands.

Les quatre gotes que caigueren al matí no afectaren gens l'afluència a la mostra, que devers el migdia començava a rebre els primers visitants. El sol ja havia sortit i de mica en mica s'anava omplint el recinte, de tal manera que cap a les 14 hores era impossible trobar un lloc buit per seure als envelats que s'havien instal·lat per a l'ocasió.

La novetat d'enguany fou una exposició d'objectes antics de pesca que cridà molt l'atenció dels visitants perquè els pescadors més vells anaven explicant les arts de pesca d'un temps. Així mateix es podia gaudir d'una exposició de fotografia, de la qual s'ha extret el cartell de la mostra.

La fira, amb un descans d'unes hores, es va perllongar durant tot el dia; a les 18.30 hores estaven previstes una sèrie d'actuacions musicals.

A l'acte es comptà amb l'assistència de nombroses autoritats autonòmiques i locals. Així, la consellera d'Agricultura i Pesca del Govern, Margalida Moner; el conseller de Turisme, Joan Flaquer; el director de Pesca, Miquel Àngel Calviño; el conseller d'Economia del Consell, Miquel Àngel Flaquer; el conseller d'Obres públiques del Consell, Antoni Pascual; el batle de Capdepera, Joan Ferrer, i la resta de la corporació municipal.

Alguns dels plats que es pogueren tastar foren: arròs sec de llampuga, llampuga a l'estil segle XII, mil fulls de llampuga i espinacs amb crema de cranc i samfaina o tempura de llampuga. També els forns locals hi col·laboraren amb ensaïmada, pastís de poma i gelat i tot acompanyat amb vins de la terra. L'acte es tancà amb focs artificials.