La Sala haurà de pagar expropiacions milionàries per poder salvar la Gola

Els propietaris de la zona humida reclamen que els terrenys siguin expropiats

Imatge de la zona humida la Gola amb més de 7.000 metres quadrats d'espai verd privat.

TW
0

L'Ajuntament de Pollença haurà de fer front al pagament de quantitats milionàries als propietaris dels terrenys inclosos a la zona humida de la Gola, que fins 1990 podien construir a les seves finques que foren requalificades llavors com a zona verda privada i que ara reclamen que s'expropiïn o bé que els permetin construir.

Així mateix, els propietaris de les finques d'altres zones sensibles com els voltants de Calvari també exigeixen a la Sala l'expropiació dels terrenys o bé els permisos per a construcció. De moment, ja existeixen quatre sentències del Tribunal Provincial d'Expropiacions favorables als titulars dels terrenys i que obliguen l'Ajuntament a expropiar les seves finques per valor d'1.244.437 euros (206 milions de les antigues pessetes), si bé tres d'elles han estat recorregudes per una o altra banda perquè no consideren just el preu del sòl.

L'actual batle, Joan Cerdà, no descarta que hi hagi reclamacions, i de fet confirma que «dos propietaris més ja ens han donat pressa per solucionar el problema abans dels propers dos anys». Tan sols la zona verda privada de la Gola té més de 7.000 metres quadrats.

Els propietaris dels terrenys basen les seves reclamacions davant el Tribunal d'Expropiacions en el fet que han transcorregut més de vuit anys d'ençà que el PSOE aprovà el Pla general d'ordenació urbana (PGOU) de Pollença, que qualificava els seus terrenys com a zona verda, projecte que s'havia de desenvolupar abans de 1999 i encara no han estat indemnitzats per aquest motiu.

«L'any 1999, el PSOE preveia fer front a les indemnitzacions amb els doblers que obtindria del desenvolupament del nou sòl urbanitzable previst en el mateix ordenament, però aquest no ha arribat a desenvolupar-se, per la qual cosa no s'han produït els ingressos necessaris i de fet les DOOT desclassificaren quasi totalment aquestes zones urbanitzables», explicà el batle, que ara cerca ajuda supramunicipal per finançar les expropiacions.

Entre els terrenys afectats s'inclouen els més de 7.000 metres quadrats de la Gola, abans urbana i ara zona verda privada. La recuperació d'aquesta zona és precisament un dels projectes estrella que UM-UNPI i PP-UMP contemplen en el seu pacte de govern i que preveuen desenvolupar a la present legislatura.