Devers 200 hectàrees de terreny es podran regar amb aigua depurada

Agricultura posa en marxa el projecte de tractament terciari

TW
0

Devers 200 hectàrees de cultiu del terme municipal de Sant Llorenç podran ser regades amb aigües residuals procedents de la depuradora de sa Coma. Un total de 39 propietaris s'han mostrat interessats a emprar aquest sistema. La Conselleria d'Agricultura i l'Ajuntament de Sant Llorenç signaren ahir el protocol per establir les bases de col·laboració d'ambdues institucions per posar en marxar aquest projecte de reutilització de les aigües depurades.

El director general de desenvolupament rural de la Conselleria d'Agricultura, Mateu Ginard explicà que «aquest projecte està inclòs dins el Pla Nacional de regadius i s'ha de tenir molt en compte, ja que la depuradora disposa d'un cabdal molt important que arriba als 8.000 metres cúbics diaris. Un 60% podrà ser utilitzat per a ús agrícola i la resta per a ús municipal. Des de la Conselleria, s'està redactant el projecte del tractament terciari i la inversió aproximada és de 2,4 milions d'euros».

Per la seva banda, el conseller d'Agricultura Mateu Morro explicà que «amb aquesta actuació s'aconsegueixen dues coses. D'una banda, una millora mediambiental en tractar d'una manera terciària les aigües depurades i per l'altra el 60% del cabal tindrà un ús agrari. Es podran regar fins a 200 hectàrees». Aquestes aigües, segons comentà Morro, són útils per a qualsevol classe de cultiu ja siguin arbres o hortalisses. Són aigües amb un nivell molt elevat de depuració».

Ara s'haurà de constituir una comunitat de regants que serà l'encarregada de gestionar els cabals. Per la seva banda, el batle de Sant Llorenç Mateu Puigròs remarcà que «aquesta és una de les primeres accions que surten de l'Agenda local 21».