Les vinyes de la denominació d'origen comencen la verema

El celler de can Ribas ha iniciat la recollida del Chardoner

TW
0

Tan sols la vinya de can Ribas de Consell ha començat la verema amb la varietat de Chardoner. La resta de vinyes retardaran la collita fins a principi de setembre, ja que el raïm encara no és del tot madur. Els experts en viticultura coincideixen que la producció de la verema d'enguany és menor que la de l'any passat a causa de l'excés d'aigua i de la humitat que, al seu torn, ha retardat el temps de verema. Segons Pep Carretero, gerent de la denominació d'origen de Binissalem, «ja hem començat la verema amb el Chardoner i segurament d'aquí a quinze dies començarem amb les altres varietats, encara que és molt difícil fer previsions, perquè ens atenim a l'estat de maduració».

Respecte de la producció d'aquesta collita, Carretero va afirmar que esperen que sigui semblant a la de l'any passat: «Per ventura hi haurà un petit descens, però encara que hi hagi menys raïm el gra és més gros». Ramon Cervalls, de Macià Batle, va afirmar que demà comencen la verema del Chardoner i va explicar que «és un poc prest per fer una valoració de l'estat del raïm encara que, si el viticultor ha posat el tractament preventiu, les vinyes estan protegides».

D'altra banda, els cellers Franja Roja i Jaume de Puntiró han endarrerit l'inici de la verema devers quinze dies. Pep Lluís Roses, del celler Franja Roja, afirmà que «la verema d'enguany és una mica complicada, perquè hem d'anar retirant els grans dolents». Per la seva banda, Pere Calafat, de Jaume de Puntiró, assegurà que «la collita és bona a pesar de l'any de plogudes que hem tingut».