El Govern inverteix 7'8 milions d'euros i dobla l'oferta de places de tren

El nombre d'usuaris de l'SFM ha crescut de manera «espectacular»

TW
0

Els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) han ampliat els seus trens amb quatre unitats «motor-motor», després de realitzar un desemborsament de 7'8 milions d'euros, cosa que suposa l'increment del 50 per cent en el nombre de places que s'oferien fins ara als viatgers. El president, Francesc Antich, i el conseller d'Obres Públiques, Habitatge i Transports, Francesc Quetglas, presentaren ahir una d'aquestes unitats, que seran operatives el setembre, i van reiterar l'objectiu del Govern balear de passar del 5 al 25 per cent, el 2006, quant al nombre d'habitants que emprin el transport públic de les Illes.

De fet, en els dos darrers anys el nombre de passatgers de l'SFM s'ha incrementat d'una manera «espectacular» "afirmà Quetglas", i «esperam que aquest ritme es mantingui al mateix nivell» en pròximes temporades. De la seva banda, Antich reiterà l'«objectiu» del seu Executiu de crear a Balears una xarxa de transport «públic, ràpid, confortable i respectuós amb el medi ambient per oferir una major qualitat de vida als ciutadans». A més, Antich i Quetglas donaren a conèixer la nova imatge (logotip i colors) del transport ferroviari i dels autobusos interurbans, a fi d'oferir al públic una estètica unificada de «qualitat».

Amb la compra de les quatre noves unitats, el total de les places disponibles dels trens acabats d'adquirir és de 250, de les quals fins a 108 són seients, depenent de la utilització dels espais destinats al transport de bicicletes i de les persones que vagin en cadires de rodes. A banda de l'obertura de la línia de tren Inca-Manacor l'any que ve, la Conselleria vol establir a partir de setembre «línies curtes» entre Palma i Marratxí per atendre l'alta demanda existent.

Pàrquings  
La Conselleria d'Obres Públiques, va explicar el conseller Quetglas, vol posar en marxa una altra iniciativa que «no és fàcil» i que consisteix en l'obertura d'«aparcaments dissuasius» al costat de les estacions, amb la finalitat que els viatgers hi deixin els seus cotxes i agafin el tren que els condueixi a la capital balear. L'objectiu primordial que es persegueix és evitar l'excessiva circulació d'automòbils a Palma.