Neix una ONG per ajudar alemanys necessitats que visquin a Balears

Assistència Mallorca demanarà doblers al Govern balear per actuar

TW
0

Les principals personalitats alemanyes residents a Mallorca han impulsat la creació d'una Organització No Governamental (ONG) amb l'objectiu de socórrer els seus compatriotes que viuen a la nostra Illa i que tenen necessitat de suport econòmic o emocional. Els industrials Günther Röttgen i Gerhard Pfitsch, acompanyats dels religiosos Robert Kramer i Andreas Ahner (representants de les esglésies catòlica i evangèlica alemanyes, respectivament) varen ser els encarregats de presentar l'ONG ahir amb discursos en alemany i castellà.

Pfitsch va explicar que «a les Balears hi ha uns 80.000 alemanys, entre residents i d'altres que passen llargues temporades aquí. Al Consolat han rebut tantes demandes d'aquesta gent, algunes molt necessitades, que no es podia atendre'ls. Per això hem creat Assistència Mallorca, que volem deixar clar que no és ni un club, ni una penya ni una associació».

El cap de l'ONG va descriure el perfil de l'alemany necessitat com el «d'aquell que va venir fa 20 o 30 anys, quan amb la seva pensió tenia per viure a Mallorca, però com que aquí els preus s'han encarit, ara passa dificultats». Tot i que Assistència Mallorca no disposa d'un càlcul aproximat d'alemanys necessitats, la presidenta de l'Associació de Ciutadans Europeus, Kate Mentik, present entre el públic, va posar de manifest que «a la nostra oficina de Palma cada any atenem 5.000 europeus, dels quals 2.000 són alemanys. D'aquests, més de cent, alguns d'ells matrimonis amb els seus fills, passen autèntiques necessitats». De fet, el que sí té clar Assistència Mallorca és que caldran entre 40.000 i 60.000 euros per a un treballador social. Per ara, la resta de col·laboradors, com metges, seran voluntaris.

A l'acte varen acudir Peter Christian Haucke (cònsol d'Alemanya a Mallorca), Josep Moll (assessor del Govern balear i director de l'Oficina de Promoció Turística de les Balears a Berlín) i Àlvaro Middelmann Blome (delegat d'Air Berlin a Mallorca). A més, diferents personalitats alemanyes, com Abel Horst, de l'Associació Alemanya i Mallorca i promotor fa quatre anys d'un col·lectiu que va intentar presentar-se a les eleccions autonòmiques i municipals, formen part de la direcció de l'entitat. Igualment, l'ONG ha rebut el suport del bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda.

Publicitat i deduccions fiscals  
La recompensa per als col·laboradors d'Assistència Mallorca serà poder fer ús del nom de l'associació per distingir-se com a col·laborador i poder beneficiar-se de les deduccions fiscals d'Hisenda, tant de l'alemanya com de l'espanyola. Aquest darrer reclam serà atraient per a grans fortunes i empresaris residents a l'Illa que cerquen fórmules per estalviar imposts.