«El sector turístic necessita un mercat menys volàtil per sortir a borsa»

Malgrat això, l'any 2001 iniciaran la seva entrada, segons BBVA Privanza

TW
0

«Perquè les cadenes hoteleres surtin a cotitzar a borsa necessiten un mercat menys volàtil que l'actual», encara que «el 2001 veurem el sector turístic a la borsa, ja que engunay no és la seva prioritat», explicà el director general de Gestió Patrimonial del BBVA Privanza, José I. Galar, acompanyat pel president de l'entitat, Guillermo Suardíaz, i el director a Palma, Pedro L. Oliver, en la presentació de la conferència sobre «Perspectives dels mercats financers l'any 2.000: Una estratègia d'inversió».

Segons Galar, el sector turístic i de l'oci serà atractiu de cara a l'inversor a curt termi, afavorit per la introducció de les innovacions tecnològiques, atès que «estalvien costs empresarials i milloren els marges dels beneficis». A més, Galar anuncià que Sol Meliá, d'aquí a l'estiu, podria revalorar la seva cotització entre un 10 i un 15 per cent, gràcies al seu important pla d'inversió a Iberoamèrica.

Tot i la gran fluctuació borsària producte dels valors tecnòlogics, el director de gestió patrimonial del BBVA Privanza recomanà que «s'ha d'invertir en els grans valors tecnològics», ja que «continuaran creixent a mig termini», però puntualitzà que es realitzi en empreses que han demostrat «no tenir oscil·lacions en les seves cotitzacions», com les dels EUA. Galar també apostà pel ram de la telefonia europea i pel sector financer espanyol, sobre tot BBVA i BSCH, per la seva expansió a Llatinoamèrica.

En aquest sentit, Suardíaz fonamentà l'«altissíma» volatilitat dels mercats borsaris no en el risc que suposen els valors tecnòlogics, sinó en el risc que assumeixen els inversors, atès que «no es conformen amb una rendibilitat del tres o quatre per cent per sobre de la inflació com ocorria fa vuit o deu anys».