Un estudi diu que les cendres que emet la cimentera de Lloseta no són tòxiques

El document posa de manifest que l'empresa no respecta la llei pel que fa al nivell de renous

TW
0

Les cendres que emet la fàbrica de ciment ubicada dins del terme municipal de Lloseta no són contaminants. Així ho especifica un estudi mediambiental que va ser encarregat per l'Ajuntament de Binissalem a una empresa privada, després de les nombroses queixes rebudes per part dels veïns respecte de les emissions de la fàbrica. Els resultats de les anàlisis fetes varen ser presentats públicament ahir matí pel batle, Salvador Cànoves, i pel tinent de batle, Miquel Nadal. Fins ara les emissions procedents de la cimentera no es dipositen en les seves proximitats i, per culpa del vent arriben fins al nucli urbà de Binissalem.

Les mostres de l'estudi s'han recollit precisament al camí de s'Aigo, la façana del poble que toca a la fàbrica. El document especifica que la qualitat de l'aire és admissible i que la concentració de partícules es troba per davall dels límits establerts per la normativa. Amb tot també es constata, a causa de la humitat, la formació d'una fina pel·lícula de cendres damunt qualsevol superfície a l'aire lliure molt mala d'eliminar i que crea nombroses molèsties als veïns.

És per aquest motiu que el batle Cànoves va esmentar que l'Ajuntament demanarà a la Conselleria de Sanitat l'elaboració d'un informe en què s'especifiqui si la respiració continuada d'aquesta pols al llarg dels anys pot tenir repercussions negatives en la salut dels veïns o bé si és inofensiva. De fet Cànoves esmentà que segons uns estudis fets per Sanitat, ara fa una dècada, a les poblacions de Binissalem i Inca es registraven un nombre molt major de malalties de caire respiratori que en altres pobles de la comarca.