Els minusvàlids rebutgen els nous elevadors de Cort a les Estacions

Els seus representants diuen que s'avariaran així com s'han d'instal·lar

TW
0

La intenció de l'equip de Govern municipal del PP de satisfer el col·lectiu de minusvàlids amb la instal·lació de dos elevadors en els extrems de la passarel·la del parc de les Estacions, ha acabat en brega oberta. I és que des de la Comissió per a l'Accessibilitat i la Supressió de les Barreres Arquitectòniques, formada per les associacions ASPROM, ABEB, ASDICA i ASPACE es creu que aquesta mesura no anirà a bon port.

El vicepresident de l'associació de minusvàlids d'ASPROM i responsable d'aquesta comissió antibarreres, Guillem Fullana, definí ahir de «molt dolenta» la proposta de l'Ajuntament de Palma, aprovada ahir en la Gerència d'Urbanisme, segons la qual les dues plataformes elevadores facilitaran l'accessibilitat a les persones de mobilitat reduïda.

El representant de minusvàlids sosté que la instal·lació de dos ascensors mecànics a l'aire lliure «és un error» perquè es deterioraran aviat amb les inclemències del temps. «La pluja, el vent, la pols, sumat al vandalisme urbà farà que els ascensors estiguin fora de servei cada dos per tres», afegí Fullana, qui assegurà que coneix casos semblants, com una plaça pública de Barcelona.

L'única alternativa possible segons el col·lectiu de minusvàlids és allargar la rampa, i eliminant els trams escalonats, construïts recentment. Aquesta opció no és possible perquè segons indicà el regidor d'Urbanisme, Carles Ripoll, afectaria edificis protegits del mateix parc. Per tant, segons Ripoll, la força major per la qual es permet saltar-se la normativa d'accessibilitat és la conservació de patrimoni historicoartístic.

Precisament la presència d'esglaons empinats i insuperables en aquesta passarel·la (que connecta Marquès de la Fontsanta amb Eusebi Estada) respon a la imposició de la Comissió de Patrimoni a Cort d'una sèrie de prescripcions tècniques al disseny original, que dibuixava una rampa de menor inclinació.