Els hotelers s'adrecen als pagesos per abastir-se de productes insulars

Els agricultors no poden garantir continuïtat en el subministrament

TW
0

Els hotelers de la zona nord es varen reunir ahir amb els pagesos de Muro i sa Pobla per mirar de veure si el sector agrícola pot abastir tota la demanda que genera la planta hotelera.

Els hotels d'Alcúdia i també els de la Platja de Muro actualment cobreixen la seva demanda en un 25 per cent amb productes conreats a l'Illa. Això no obstant, la seva intenció és que els productes emprats a la cuina siguin el 100 per cent insulars.

Els hotelers estan disposats a comprar tots els productes als pagesos d'aquí i és, precisament, per això que ahir s'entrevistaren amb els representants de les diferents cooperatives que hi ha a sa Pobla i a Muro, per tal de conèixer les possibilitats del sector agrícola. D'entrada, el conseller d'Agricultura, Josep Joan Cardona, que també va ser present a la reunió, va explicar la necessitat d'aconseguir una continuïtat en la producció. De fet, des de la Conselleria estan disposats a assessorar els pagesos per aconseguir que la producció pugui realitzar-se de manera graduada.

L'hoteler Miquel Ramis, dels Graden, la temporada passada ja va voler activar aquesta iniciativa i va començar per comprar els productes agrícoles a pagesos de Muro. Però, els agricultors no varen poder fer front a tota la demanda que generava aquest grup hoteler. Ramis explicà que després va haver d'anar a Mercapalma i es trobà amb el desavantatge de no poder negociar una rebaixa en el preu final dels productes, cosa que sí que es pot fer a principi de temporada.