La durada mitjana dels contractes de les ETT a les Illes no arriba als 15 dies

Les feines amb més demanda corresponen a les categories laborals més baixes

TW
0

La durada mitjana de les contractacions efectuades a les Balears per les Empreses de Treball Temporal no arriba als 15 dies. A més, el tipus de feina que normalment es demana per part de les empreses que recorren a una ETT correspon a les categories menys qualificades, tal com mossos de magatzem, manobres, netejadors o enquestadors.

Pel que fa a l'edat dels treballadors, la majoria dels empleats se situa entre els 18 i 28 anys.
La classe de contractes que predomina a les relacions «trilaterals» entre ETT, empresa usuària i treballador són els d'obra i servei i aquells que atenen a circumstàncies de la producció. Aquests treballadors solen fer feina a temps parcial i una mitjana d'entre 20 i 30 hores setmanals i, en tot cas, no acostumen a ser contractats per a més de 3 mesos, en el millor dels casos.

I és que una de les fórmules que fan servir les ETT a l'hora de contractar és fer-ho per curts períodes de temps i de manera continuada. Així, en molts casos l'empleat o empleada en qüestió signen per un parell de dies i després se li rescindeix la relació laboral per tornar a contractar-lo l'endemà.

Des de l'aparició en escena de les Empreses de Treball Temporal, una de les croades dels principals sindicats de les Illes ha estat centrada a lluitar contra el model de relacions laborals que representen. «A l'Estat espanyol, i conseqüentment a les Illes, s'ha adoptat el pitjor model. Entre la fórmula germànica, que compagina salaris modests amb contractes indefinits, i el francès, que compensa l'eventualitat amb salaris elevats, se situa el nostre model, que ha agafat el pitjor dels anteriors. D'aquesta manera tenim que en aquest moment les ETT de l'Estat espanyol són un dels elements de major precarització laboral», afirmà el responsable d'Acció Sindical de CCOO-Illes, Fernando Galán.