Campos no diu ni “mu”
Ca sa Maquera, 15 vaques; Pau-Pere-Toni-Joan, 9 vaques; can Tabaquer, 20 animals; can Corre, 8; can Casesnoves, 30; cas Tallador, 4; can Campos, 4; can Ribes 20; can Mandoixa, 6... i així podríem prosseguir arreu de tot el municipi de Campos. Aquestes eren les xifres d’animals entre vaques, vedells i bous d’engreix que podíem trobar al foravila campaner fa vint-i-cinc, trenta o quaranta anys.
Connectats a la xarxa
Avui en dia cal estar connectat a la xarxa per tenir el món a l’abast, per això la Mancomunitat del Migjorn, Campos i ses Salines, pretén instal·lar un sistema de "xarxa sense fils multiadministrativa" mitjançant una xarxa Wi-Max per tal de donar servei d’internet a tots els residents als dos municipis, ja sigui a dins els nuclis urbans o bé a fora vila.
Els camions sortiran de Montuïri després de 20 anys de lluita
Després de més de vint anys, sembla que les reivindicacions veïnals veuen la llum al final del túnel, ja que el Consell de Mallorca ha decidit començar les obres de remodelació de la carretera entre Sant Joan i Montuïri el proper mes de setembre.
Tauler agafa el relleu a Felanitx
Gabriel Tauler Riera (Felanitx, 1971), ha estat elegit batle de Felanitx en substitució de Catalina Soler, que abandonà la setmana passada la política local al capdavant de l’Ajuntament de la ciutat. Ara amb 36 anys, Tauler assumeix el càrrec de batle després d’haver ocupat les regidories d’Economia, Hisenda i Festes en el primer govern de Soler, mentre que en aquesta legislatura havia estat el màxim responsable d’Urbanisme.
La salut estrena casa a Porto Cristo
El nou centre de salut de Porto Cristo ja ha rebut els primers metges i pacients. "Encara ens estam ubicant, tant els treballadors com els usuaris estam un poc despistats, però són coses normals en un dia d’estrena", assegurava la nova responsable d’Admissió, Rosa María García.
“Aquest és el repte més gran que he afrontat mai”
Despús-ahir era Catalina Soler qui ocupava la cadira del despatx de batlia de l’Ajuntament de Felanitx, però ahir al matí ja era Gabriel Tauler Riera (1971), qui assegut a la Sala signava documents. Tauler s’inicià en la política dins les Noves Generacions de Felanitx, just al costat de Soler. Ara amb 36 anys assumeix el càrrec de batle de la ciutat. dBalears ha pogut parlar amb ell.
La Verge del Carme sí es farà a la mar
Hi haurà processó marítima. La Mare de Déu del Carme podrà navegar pels ports de Cala Rajada i Cala Figuera perquè ambdós ajuntaments, el de Capdepera i el de Santanyí, han assumit la responsabilitat de l’elevada assegurança que exigeix Capitania Marítima als responsables de les confraries que fins ara organitzaven les processons.
Les coves de l'oblit
Era el setembre del 1897 i Manacor va donar el tret de sortida a la gran Exposició Agrícola i a les Fires i Festes que aquell any havien girat de dalt a baix el poble. Per això, l’Ajuntament va decidir habilitar les coves del Pirata i del Pont. Tot per atraure els turistes i els erudits que no solien fer-se enfora de Ciutat.
El vi de Can Majoral surt a la fresca
Cada festa celebra alguna cosa... o dues. I és que enguany, la festa del vi a la fresca de Can Majoral, a Algaida, va servir per presentar les noves anyades i per compartir amb tots els amics de la bodega el premi Gran Bacchus d’Or 2008 que per primera vegada s’ha atorgat a un vi d’elaboració ecològica.
Final rodat per a un cementeri de goma
Els tallers de mig Mallorca durant alguns anys pagaven els pneumàtics a un individu que voltava l’Illa arreplegant rodes i, a la vegada, cobrant un doblers per desfer-se’n de manera legal, però que ell preferia amuntegar en dues finques que tenia llogades a Algaida i a Sencelles, respectivament. Així el guany era total.
El Pujol, fora de green
La zona del Pujol a Santanyí no tindrà cap green, ni tan sols els caddies duran els pals als jugadors de golf, simplement no hi haurà camp de golf. Així ho decidí la Comissió Insular d’Urbanisme del Consell de Mallorca. El camp de golf amb la seva oferta complementària per a 450 places ha estat denegat.
Marxa pel tren
"Feim via és el nostre lema,/ una clara afirmació/ que lluitam sense treva/ pel tren i l’estació". Aquesta va ser la cançó que cantaren tres mil persones a l’estació de Sant Llorenç, i és que "fa deu anys que demanam/ que a Cala Rajada arribi/ el tren i ara, reclamam/ que n’Antich no ens oblidi".
Fira amb olor d'after sun
"This seems a big market, but whit home-made products", deia una turista amb olor d’after sun i la pell vermella del sol. De manera que l’objectiu s’havia acomplert: la Sala hi volia donar un nou impuls, potenciant el caràcter artesanal i el tast de productes serverins mitjançant la degustació de tapes, i ho havia aconseguit.
Mortes per un llamp
"Un drama, aquest llamp m’ha mort una tercera part de la guarda i això per una persona que estima les ovelles és un cop fort". Així ho descrivia l’amo en Tomeu dels Fideus de Porreres, un pagès fet a l’antiga i que es desviu pel seus animals.
Solidaritat entre centres
Els centres escolars de Manacor van a l’una per tal de solucionar la problemàtica de la falta de places a la capital del Llevant. Així ho demostraren en la reunió duita a terme a Ciutat entre tècnics d’Educació, els directors dels col·legis d’Infantil i Primària i els representants de les Apimas.
Escola no, però Nadal sí...
"Durem els nostres fills a escola al centre de tennis de Rafel Nadal". "Els barems per punts perjudiquen la gent de Manacor de tota la vida, entenem que els immigrants són prioritaris però tampoc no cal trepitjar la resta" i "el Fisiomedia tindrà pavelló i els alumnes continuaran esperant". Eren les paraules d’indignació que expressaren una trentena de pares i mares d’alumnes en veure com els fills quedaven sense plaça a "l’escola elegida per educar-los", Es Canyar a Manacor.
Banyat, però en català
Cap a cases. Amb lleganyes, els calçons plens de fang i amb molta son, així tornaren a casa els 3.000 acampallengüistes, que han alçat la veu clara i catalana sota la pluja de Son Servera durant el cap de setmana. La nit fou llarga, els concerts s’ajornaren fins a una altra ocasió, però això no significà que s’acabàs la festa. Cadascú cercava el divertiment en una nit calorosa i banyada.
3.000 joves acampen per la llengua tot i la pluja
Mai no plou a gust de tothom i ben segur que els més de 3.000 valents que ahir van plantar la seva tenda de campanya sobre el fanguet del camp d’alfals de Son Servera haurien agraït un millor dia per celebrar el cap de setmana de convivència en català que significa l’Acampallengua.
La tuta es menja les tomatigueres
Ha arribat el perill, les tomatigueres ja no dormen tranquil·les. La tuta ja pul·lula pels camps mallorquins. Es tracta de l’arna de la tomàtiga, coneguda com la tuta, un cuc que en forma de plaga a Sud-amèrica ha causat greus problemes a les plantacions de tomatigueres. Ara la tuta absoluta, nom científic del cuc, ha arribat a Europa i les Illes han estat la seva primera aturada.
Volen obrir la fossa comuna de Porreres
"A la llum dels fars, eren col·locats d’esquena a paret. La metralladora se situava a uns 10 metres de les víctimes...". Així foren els assassinats dels republicans a la part posterior de l’església de la Creu de Porreres. Després eren llançats a un caramull i sota una capa de terra i calç el fosser els enterrà per sempre més. Els testimonis assenyalen que foren gairebé 300 els republicans afusellats.
- Bleda Runner, el distòpic muntatge audiovisual de Raphel Pherrer que parla de la situació de massificació turística que viu Mallorca
- El Pi, altres partits locals i independents preparen «una gran coalició mallorquinista» en vistes a les properes eleccions
- Ja es pot comprar la camiseta de les seleccions de futbol de les Illes Balears
- La ‘germana’ sahrauí de Galmés
- Un centenar de vehicles de mercaderies amb destinació a les Balears estan retinguts a València i Barcelona