El formatge de Maó és la denominació d’origen de les Balears que més es consumeix a Mallorca
A les cases mallorquines els productes de les Balears amb denominació d’origen (DO) o indicació geogràfica protegida (IGP) més consumits són el formatge Mahón-Menorca, el qual consumeix el 67 % dels enquestats i l’ensaïmada de Mallorca, consumida pel 66 %. Més de la meitat dels enquestats també consumeixen sobrassada (un 57 %) i oli de Mallorca (un 55 %).
També a Ara
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem
- La sèrie 'Norats' aconsegueix una audiència històrica a IB3 després que es proposassin liquidar-la
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La D.O. és QUESO MAHON, cosa que s'hauria de corregir.
Per allò que es diu aquí, ses Pitiüses es troben en una altra galàxia, no només perquè no he llegit per enlloc es nom de ses seues herbes, sinó perquè a Eivissa i Formentera es consumeixen molt pocs productes de ses altres illes, màxim ses galletes d'Inca. Eivissa si més no, es troba dins sa galàxia espanyola si tenim en compte que es formatge més consumit és, de lluny, es manxec ("machego" li diu sa gent, fins i tot sa catalanoparlant). De fet, crec que podríeu recórrer tot Eivissa (Formentera no ho tenc clar) i no trobar un sol bar on si demanes un entrepà de formatge te'l seveixen amb formatge de Maó. Fa pocs dies vaig demanar a qui regenta un bar de carretera d'Eivissa que per què no n'oferien i em digué que perquè ningú de sa clientela li ho demanava i que a Eivissa sa majoria de gent es forastera i demana "manchego". Crec que es productors des formatge de Maó tenen molta feina de promoció a fer a ses Pitiüses