Els restauradors de la Mostra es reuniren a les escales de la Seu. | Teresa Ayuga

TW
0

Ahir horabaixa, a l'escalinata que comunica la plaça de la Reina amb els accessos a la Seu, i amb la finalitat de fer la foto de família per al record, es van reunir els restauradors i els cuiners que participaran en la XXVI Mostra de la cuina de Mallorca, que mantindrà el format inaugurat de l'any passat, que, com recordareu, treia la Mostra d'un recinte tancat -Fires i Congressos- per fer-la als mateixos establiments. Així, s'evita una doble despesa: la del lloguer del recinte i la del desplaçament dels restauradors.

Per què es manté el format del 2009? Perquè, si va funcionar bé, si tots van quedar satisfets -els empresaris, en temps de crisi ascendent, no sols van omplir els locals, sinó que entre els clients de tota la vida en van descobrir de nous-, per què canviar-lo? Malgrat tot, per millorar el producte, sí que hi han introduït algunes novetats.
Per exemple, si el 2009 van ser 43 els restaurants que hi van participar, en aquesta edició s'hi sumen 9 establiments més. D'aquesta manera, en total, seran 52 restaurants, una xifra que no està gens malament, perquè sumar sempre va bé.

Increments

D'altra banda, si el 2009 van ser 23 localitats que s'adheriren a la Mostra de la cuina, el 2010 seran 25, ja que s'hi afegeixen les d'Alaró i de Buger. La Mostra d'enguany començarà el pròxim 21 d'abril i se celebrarà -com hem dit- a tots els restaurants inscrits en el transcurs de dos caps de setmana: el primer del 21 al 25 d'abril i el segon del 28 d'abril al 2 de maig

La Mostra funcionarà des del primer dia fins al final a totes les localitats i restaurants. Així, tots els establiments estaran en les mateixes condicions, i no com l'any passat, que, com que la Mostra era de manera escalonada, alguns van tenir la mala sort de topar-se amb un temps poc favorable des del punt de vista climatològic. Pel que fa a la gastronomia, se seguirà amb els menús degustació, que és la millor manera per mostrar la riquesa i varietat gastronòmica de la nostra cuina, de les quals la Mostra dóna compte any rere any.