L'objectiu és fer buit entre les 450.000 ampolles que hi ha al celler del restaurant per a productes nous que s'acostin als "gusts actuals", explica André Terrail, responsable del cèlebre restaurant tres estrelles Michelin fundat el 1582.
A més, Terrail destinarà els diners recaptats a renovar parcialment el celler, seguint els designis del seu pare, mort el 2006.
Tanmateix, el sommelier de la casa, que s'ocupa des de 1981 dels 1.200 metres quadrats on s'emmagatzemen els vins de La Tour d'Argent, reconeixia que va tenir problemes per elegir els exemplars que vendrà la casa de subhastes Piasa.
Entre les botelles en venda, el preu de sortida de les quals oscil·la entre els 10 i els 5.000 euros, destaca un conyac Fine Champagne Clos du Griffier (1788), anterior a la Revolució Francesa, la recaptació de la qual es destinarà a una organització caritativa.
El restaurant, que no sol servir vins de menys de deu anys, també ofereix als compradors un Bordeus de Chateau Latour de 1975, un Chateau Cheval Blanc de 1928 i un Chateau Lafite Rothschild de 1970.
Els vins de la Borgonya estan representats per exemplars com el Mersault Clos de la Barre Lafon de 2004, el Pouilly Fumé Silex Dagueneau de 2005 i el Montlouis Remus Taille aux Loups de 1997.
Entre els escumosos, es pot adquirir, per exemple, un Bas Armagnac Jouanda de 1934 o un Rhum Bally de 1947, entre d'altres.
L'especialitat de la casa és el cèlebre ànec Tour d'Argent. La recepta, creada el 1890, té el propi ritual, en el qual un cuiner especialitzat trosseja l'au davant el client i després en premsa algunes parts en un aparell de plata per elaborar una salsa amb cognac, llimona i Madeira, amb la qual rega el plat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.