L'oli és un element centenari en la nostra dieta. El Club Ultima Hora ahir va voler retre homenatge a l'oli d'oliva, durant tota l'horabaixa, amb un jornada sobre Oli i Salut amb la qual va aconseguir omplir, amb un públic expectant i participatiu, la sala d'actes del Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma Es Baluard. La consellera d'Agricultura i Pesca del Govern, Mercè Amer, que va ser l'encarregada d'inaugurar les jornades, va destacar que l'oli és "un producte emblemàtic de la dieta mediterrània" i està "directament lligat" a la història de Mallorca i de les Balears en general. En concret, Amer va remarcar que l'oli està directament relacionat amb les Illes en termes de producció, del paisatge i de la salut. La jornada, coordinada pel catedràtic de Fisiologia Vegetal de la Universitat de les Illes Balears Hipólito Medrano va gaudir de la participació de quatre convidats que coneixen bé la relació de l'oli i la salut.
La primera ponència la va fer el cap del Servei d'Endocrinologia i Nutrició de l'Hospital Comarcal d'Inca, el doctor José Moreiro, que va dissertar sobre Oli d'oliva, dieta mediterrània i salut. La segona intervenció, sobre Olis de Mallorca amb denominació d'origen la va pronunciar el president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Josep Oliver, expert en l'evolució i la producció d'olis d'oliva que es fan a l'Illa.
Un altre expert en la producció d'aquest or líquid de gran qualitat, Agustín Santolaya, director general de Cellers Roda, Olis Dauro i Aubocassa, va ser l'encarregat de pronunciar-hi la tercera conferència de la jornada i en la qual va explicar l'Evolució en la història i els factors de qualitat en l'oli d'oliva.
La diada va finalitzar amb la intervenció d'Àngeles Calvo, cap del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, qui va explicar les Característiques organolèptiques de l'oli d'oliva verge , a més d'organitzar-se un tasc d'oli. El saló d'actes d'Es Baluard va registrar un ple total i absolut. Hi va assistir l'exconseller del ram Joan Mayol; el president-editor del Grup Serra, Pere A. Serra; acompanyat del vicepresident, Sebastià Ginard; la directora general de Publicitat i Vendes, Carme Serra; i el director d'Ultima Hora, Pere Comas.
L'oli d'oliva, emblemàtic
La sala d'actes del Museu Es Baluard s'ompli de gom a gom amb la jornada Oli i Salut organitzada pel Club Ultima Hora i en la qual es va retre homenatge a aquest líquid tan preuat
Palma04/12/09 0:00
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.