L’ofici de Pep Calafell és familiar, i per partida doble. Ell mateix assegura que el seu pradí construí la primera caseta al Port d’Andratx. No debades, era un pescador avesat als costums de la mar, com ara el de cuinar un arròs de peix just acabat de treure de les aigües. Allà, mar endins i a la mateixa barca, feien un petit foc i hi bullien l’arròs amb els caps dels peixos que havien capturat. Una tomàtiga, un all i poca cosa més. El resultat, un plat senzill i d’estiu que constitueix un pilar de la cuina mallorquina. "Econòmic, amb poc gènere però bo, com les sopes mallorquines. A més, és de tota la vida", resumeix Calafell. Amb tot, segons Calafell, el costum de cuinar aquest plat s’havia perdut o malformat. "Ara li posen de tot: gambes, musclos i fins i tot productes que no són mallorquins!", es queixa el cuiner.
Tots els matisos de l'arròs de peix
Pesca i cuina són dos mons força familiars pel portandritxol Pep Calafell. Això demostra amb els plats (d'arròs i peix) que surten dels fogons del restaurant Rocamar, al Portitxol
Palma06/02/09 0:00
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.