A la satisfacció per la qualitat del producte s’hi uneix certa preocupació per les vendes. Aquesta és la fotografia que dibuixà ahir Josep Oliver, president del Consell Regulador de l’Oli de Mallorca. I és que la collita de l’any passat serà, per ventura, "una de les millors de tota la història", assegurà Oliver. Això es deu que l’oli ha sortit "més afruitat que mai". I és causa, a la vegada, de la reducció del rendiment de les oliveres. Enguany s’ha situat al 15%, 3 punts per sota d’altres anys i 7 punts inferior a la mitjana estatal. "Un sacrifici dels agricultors i tafoners", tal com ho qualificà Oliver. De fet, les vendes de l’Oli de Mallorca han tornat a superar lleugerament les dades d’altres excercisis. La comercialització d’oli amb Denominació d’Origen ha pujat fins als 99.517 litres, tot i que un any abans només era de 84.112 litres (18,3% més).
Oli d'oliva: en creix la producció, però no ho fan tant les vendes
El Consell Regulador de l'Oli de Mallorca realitzà ahir un balanç agredolç del 2008. La comercialització ha augmentat un 18,3%, però troben dificultats per ampliar la quota de mercat intern
Palma27/01/09 0:00
També a Ara
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
L'oli mallorquí ens surt gairebé sempre a 3,50 euros, i la veritat, és un preu excessiu comparat amb altres que es venen que m'agraden menys, però que a la fi compensen perquè són més barats. Això si, n'hi ha de molts dolents com els que venen els que han comprat Capbravo, però no tots són iguals.
L'oli de Mallorca en comparació amb aquest que tu dius d'una cadena de supermercats de València no té punt de comparació. Hi ha una diferència abismal. PROVA'L.
Es massa car, per això no es ven. A una cadena valenciana de supermercats hi ha un oli extraverge de marca blanca que un litre val menys de 3 € i la qualitat es excel·lent, ho dic jo i també ho diuen laboratoris independents que han fet una avaluació qualitativa d'aquest oli. Bé, ido, si ho comparem amb l'oli mallorquí no hi ha gaire diferencia amb la qualitat però en el preu n'hi ha molta; l'oli mallorquí quasi el triplica. Si el producte no es competitiu no hi ha mercat, així es de senzill, i, malauradament, l'oli d'aquí no ho es.