TW
0

Aprendre nocions de cuina, planxa, bricolatge i protocol per "sobreviure" a l’experiència universitària i no fracassar en l’aventura d’una vida independent.

Aquest és l’objectiu del Curs bàsic de supervivència universitària, un projecte posat en marxa per tercer any consecutiu per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, amb què es pretén ensenyar als estudiants uns trucs senzills perquè es puguin valer per si mateixos.

Preparar un llom a la flamenca, planxar una camisa o arreglar un endoll seran algunes de les lliçons que es donaran en aquest innovador taller, els assistents del qual rebran també com a premi afegit un crèdit de lliure opció.

Els dos primers mòduls del curs, cuina i planxa, han gaudit de la presència de 24 alumnes.

En la cuina de l’edifici "Altabix" de l’UMH, els estudiants prepararen un menú compost per amanida de pasta, espaguetis a la carbonada, arròs a la cubana, lluç amb cruixent de pernil i formatge, llom a la flamenca i teules d’ametla.

Els plats foren elegits per tractar-se de receptes "senzilles i ràpides", amb les quals s’ensenya a cuinar "una mica de tot", tant carn com peix, pasta i arròs, i que, a més, "agraden a la gent jove perquè és el que més solen demanar a la cafeteria", indicava ahir la cap de cuina, Pietat Escudero.

Escudero, al costat de la primera cuinera, Isabel Navidad, varen ensenyar als assistents com tallar els ingredients, el temps de cocció de la pasta o quins productes combinen millor amb d’altres.

"El que volem és que els estudiants aprenguin unes normes bàsiques a l’hora de cuinar, perquè amb quatre trucs puguin preparar-se un menjar sa sense acabar recorrent sempre a l’entrepà. A més, se’ls ensenya a comprar bé i a evitar un mal ús dels aliments perquè no s’intoxiquin", ha explicat el gerent de la cafeteria Altabix, Ramón Orts.

I després d’apagar els fogons toca podar en marxa la planxa.

Com posar la rentadora, no barrejar colors, saber quin tipus de detergent és el més apropiat per a cada teixit o com deixar impecables els punys i colls de les camises foren algunes de les nocions donades en el curs de planxada.

Una de les universitàries que participà en el projecte, Laura Rodríguez, explicà que comparteix un pis per a estudiants i que, com que no sap cuinar, sol menjar "entrepans", per la qual cosa aprofitarà el curs per intentar de preparar, almenys, "alguna recepta fàcil i lleugera".

Sigui com sigui, i tot i que val la pena recordar que sí existeixen estudiants que se’n surten i als quals fins i tot els agrada la cuina o el bricolatge, es tracta d’una bona proposta. Tal volta si aconsegueixen ser uns bons "mestres de casa", l’edat d’independència de la casa paterna aconseguirà no superar els 30 anys.