TW
0

El 72 per cent dels residents a Balears tria la cervesa per acompanyar l’aperitiu, segons les dades de l’estudi L’aperitiu dels Espanyols, que ha dut a terme Quota Research per a Cervesers de l’Estat espanyol amb la finalitat de conèixer quins són els hàbits dels balears a l’hora de prendre el refrigeri.

Després de la fresca cervesa, els balears consumeixen refrescs, especialment de cola (37%), seguits del vermut (34%), vi (22%) i refrescs de taronja (14%). A més, la cervesa sol anar acompanyada d’olives, en un 53% dels casos, seguit del formatge (35%) i de les patates fregides (29%).

Així mateix, de l’estudi ratifica la gran tradició que hi ha a l’Estat i especialment a les Balears de prendre l’aperitiu, ja que prop del 80% dels enquestats sol prendre’l com a mínim una vegada al mes i a l’estiu aquesta xifra arriba fins al 87%. La majoria dels illencs sol fer-ho una o dues vegades per setmana, generalment coincidint en cap de setmana.

Quant a la companyia, el 34% s’estima més gaudir del moment de l’aperitiu amb la parella, mentre que el 33%, amb els amics, i el 29%, amb la família. I el lloc triat és també fonamental. Així, el 45 per cent de la gent surt fora de casa a prendre l’aperitiu i durant els mesos d’estiu aquesta xifra arriba al 65%.

També l’estació anima la gent a gaudir de l’aperitiu a les terrasses, on la mitjana durant l’any és del 13 per cent i en aquesta època puja fins al 45 per cent. A més, en aquest període es disposa de més temps lliure, pel fet que el temps que es dedica a prendre l’aperitiu passa de ser de 38 minuts durant l’any a 54 a l’estiu.