Uns animals marins molt temuts com són els grumers es convertiran en menjar per als humans. Així ho manifestà ahir Juan Antonio Martínez Ibáñez, president de la societat MSS. Aquesta companyia pretén transmutar el que es considera una plaga, a causa de la seva proliferació a la Mediterrània per la manca de predadors naturals, en un aliment exquisit i apreciat "que no podrà faltar a les taules dels gurmets".
En una primera fase es desenvoluparan galetes i grumers en salmorra. Més endavant, en canvi, serà el torn dels gelats, farines, pastes alimentàries, aiguardent, salsa i sucre. I fins i tot, diverses llepolies.
L’objectiu és "convertir-los en un producte exportable al mercat asiàtic i al nord-americà", assegurarà Martínez Ibáñez. I dins l’Estat espanyol, "als restaurants amb estrelles Michelin", els xefs dels quals participaran aviat en un tast. Poca broma, amb les seves intencions.
MSS col·laborarà amb el Departament d’Enginyeria d’Aliments de la UIB en aquesta adaptació dels grumers, que són aigua gairebé en un 90 per cent.
tres estrelles Michelen ho promocionen pot tenir èxit.