TW
0

Si sempre has de menjar la carn fregida o el mateix peix congelat de cada dia, o aquell entrepà del que ja estàs fart... Idò, ja és probable que odiïs haver de dinar fora de casa. I és que són milers les persones que per motius de feina no poden tornar a casa. I fer-se una amanida, tan senzilla i bona, pel seu compte. O un bon peix al forn.

Les alternatives eren fins ara ben escasses a Mallorca. Un grup de restaurants d’àmbit estatal, tanmateix, ha llençat una innovadora idea que pretén revolucionar l’oferta culinària: Menús del dia saludables. Sota el nom Gustino, la campanya vol adherir un centenar de restaurants de Palma a la dieta equilibrada. I ja n’ha sortit el primer. Es tracta del restaurant Mamma mía, situat al re-modernitzat barri de la Gerreria.

Per 12 euros el local regentat per Maximo Anastasio ofereix un menú equilibrat que combina les verdures, el peix, els llegums i la fruita. I una mica de carn, és clar, mentre que no monopolitzi la dieta. I és que el projecte es basa en la dieta mediterrània, que no vol dir que el menú sigui estrictament vegetarià.

A Maximo, milanès, que canvià el seu ofici en la moda italiana per viatjar a Mallorca, la cuina li sembla "una passió descontrolada". I l’intent d’aconseguir que cap detall quedi en l’aire és una evidència dins del local. L’estètica, per exemple, és obra de la seva col·laboradora i dona, Paola. Els vins són una bona selecció de botelles de la Rioja, Ribera del Duero i de Mallorca.

Pel que fa a les postres, en canvi, apostaren per interrelacionar-se amb el barri. Així, els pastissos que ofereixen no surten de la seva cuina, sinó del forn veí La Casa de María. "Volem connexions amb la resta de comerciants del barri, perquè l’hem d’aixecar entre tots junts", diu un convençut Maximo. Un altre exemple d’aquesta xarxa de col·laboracions és la farina per a celíacs (sense blat), que li fabrica l’herbolari La Ventana Natural, a deu metres escassos del Mamma Mía.

"Ah!", afegeix Maximo. "I l’oli el compram a Caimari". Tot una declaració d’intencions. Cuina de mercat mallorquina feta per un italià amb esperit viatger.