TW
0

Tomeu Adrover gestiona la comercialització dels productes lactis elaborats per Prilac. Ho sap fer bé, ja que a ca seva tenen una vaqueria i estima el sector i la fàbrica.

Com va néixer i que és Prilac?
La iniciativa va sortir d'un grup de pagesos per defensar el sector i posar en el mercat productes de qualitat que ja no es feien gaire: brossat, llet formatjada, formatge tendre i iogurt, entre d'altres. La nostra idea és fer bona qualitat. Volem oferir dues coses: bon producte i bon servei. Recollim una tradició antiga, amb les receptes tradicionals sense modificar, de les formatgeries de Mallorca. Ara tenim 14 persones fent feina a la fàbrica.

Quan vàreu començar i quina és la teva feina?
Vàrem començar a comercialitzar producte el febrer del 2003. Jo hi som des del novembre del 2002 i som el cap de secció comercial de l'empresa.

Quantes explotacions vos subministren llet?
Ens duen de 3 explotacions de vaques i 2 de cabres. Processam uns 2.000.000 de litres de llet de vaca i uns 60.000 de cabra a l'any. La llet que ens entra és de molta qualitat i si els ingredients que s'empren són bons, els productes derivats també ho són.

Quins productes feis?
Amb llet de vaca feim formatge tendre, semicurat i curat, brossat, llet formatjada, iogurt, quefir, llet fresca i gelat; amb llet de cabra feim formatge i iogurt. El nostre és un producte molt fresc: entra avui i surt demà.

Vos ha afectat la crisi?

Home, la crisi ens afecta a tots. La gents té més poca gastera i la competència per vendre és més grossa. Però, en general, els productes de qualitat són els que millor es mantenen. La nostra línia de feina és clara i els consumidors la comencen a conèixer. La crisi, per una altra banda, també ens ha ajudat a cercar noves vies de producció per treure litres de llet. Una d'elles ha estat la nova línia de gelats.

Quines característiques té el vostre gelat?
És un gelat molt diferent als habituals gràcies a l'ús de llet fresca. No està fet amb llet en pols. En el mercat no hi ha res semblant: un gelat artesà posat a les vitrines a un preu molt competitiu. A més és un gelat amb molt poc aire incorporat, quan es fon no torna escuma, torna llet.

Quins tipus de gelat feis?
En feim 18 varietats diferents: brossat, formatge combinat amb confitura d'albercoc, brossat amb figues, formatge i fruita del bosc, iogurt amb fruita de la passió i els sabors tradicionals: avellana, ametla, llimona, xocolata...

Com l'han rebut els consumidors?
Enguany ha estat com una prova. Vàrem fer una degustació a Porreres i la veritat és que la gent ha respost molt bé i l'ha comprat. Ara preparam la temporada vinent amb il·lusió. Jo hi crec molt perquè és un gelat que surt dels patrons habituals d'avui dia.

Quins altres productes de Prilac destacaríeu?
El formatge tendre i el brossat destaquen perquè estan elaborats amb llet del dia, contenen el gust tradicional del formatge que es feia abans a cada casa, totalment natural, sense conservants. També podem parlar del quefir i dels iogurts, tots presentats en envasos de vidre reciclables.

I els altres formatges?
El semicurat i el curat són també especials. El curat és un formatge molt homogeni, amb un curat mínim d'un any; el semi el comercialitzam a partir dels 35 dies. Tot ho feim amb llet sencera, sense desnatar. El formatge de cabra és un formatge molt pur, molt agradable al paladar, que té una acceptació excel·lent. Tots els nostres productes presenten les mateixes pautes: frescor, qualitat i elaboració artesana.

Com comercialitzau la vostra producció?
Ho feim directament. Tenim un servei logístic propi que cobreix tot Mallorca. Passam pertot un pic o dos a la setmana, segons les necessitats. Cobrim moltíssims punts de venda i miram d'oferir un bon servei. El nostre producte és bo i els que el tasten repeteixen, això ens ajuda molt.

Quines perspectives teniu a l'empresa?
Consolidar els productes i anar innovant. És la nostra línia de feina i no la volem canviar.