TW
0

I ara resulta que les amanides fomenten els mals hàbits. Això sí, segons un estudi nord-americà, netegen la mala consciència. Vatuadell! I si la introducció de fast amanides suposa que el client opti per l'oferta més calòrica... a qui hem de donar les gràcies? Les amanides són un plat imprescindible en la nostra dieta, i ara encara més, que ha arribat la calor. Jo diria que són el plat estrella de l'estiu. Podem menjar-ne com a plat únic, afegint-hi pasta o arròs, formagte, tonyina, pollastre...

N'hi ha de tots els colors; dolces (de fruites) o salades (amb verduretes). Aporten l'equilibri necessari per tal que el cos tingui forces tot el dia, a més a més de vitamines, minerals i fibra. La verdura crua, generalment associada al plat d'amanida, és imprescindible afegir-la a (almanco) un dels dos menjars forts del dia. Un truc per tal de variar i que no resulti avorrida és jugar amb els colors. Podem combinar, per exemple: verd (lletuga), blanc (ceba), vermell (tomàtiga), groc (blat de moro) i taronja (pastanagó).

Com diria Karlos Arguiñano, barat i rico rico! Un darrer consell: si hi afegim espècies, augmentarem el sabor dels aliments i li donarem un toc divertit i original. És per això que proposaria a les grans cadenes de fast food que, si volen netejar la seva consciència, duguin a la pràctica alguns dels consells esmentats fins ara. A més, cal oferir els productes sans a uns preus acceptables. Però, sobretot, haurien de potenciar complements tan saludables com ara l'oli d'oliva. I bon profit.