algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
17°

MÉS exigeix al batle de Palma que «deixi de menysprear la llengua catalana per assegurar-se la cadira»

Un dia després de la històrica Diada per la Llengua a Palma, on milers de persones varen dir prou a l’ofensiva contra el català, MÉS per Palma torna a demanar que es respectin els drets dels catalanoparlants.

Els tres regidors de la formació a Cort han comparegut davant els mitjans per a defensar el dret de tots els palmesans a viure plenament en català, també al seu ajuntament.

En aquest sentit, el regidor de MÉS per Palma Miquel Àngel Contreras ha explicat que «exigim al Partit Popular de Balears que deixi l’extrema dreta i que torni al consens imperant des de fa més de 40 anys en aquesta terra en matèria de llengua».

«La dèria de VOX contra el català, a la que el Partit Popular dona suport, ha provocat una manifestació històrica i massiva i ha tret milers de persones al carrer. El que va succeir ahir a la Plaça Major posa de manifest que la societat civil recorda encara el Govern Bauzá i que una altre pic està disposada a plantar cara a l’abús i a l’atac sistemàtic contra la nostra llengua. És increïble veure que no han après res», han assenyalat.

«La crispació en matèria de llengua torna sempre quan governa la dreta: des de Bauzà-Isern, i encara més ara amb Prohens-Martínez de la mà de VOX», apunten. Per això, MÉS per Palma exigeix a Martínez que «deixi de menysprear la llengua catalana per assegurar-se la cadira»

«Els palmesans i palmesanes reclamen que el govern del PP deixi de fer antipolítica amb l’extrema dreta i que torni al consens i al sentit comú: Palma no mereix un batle que es deixa guiar pels discursos de l’odi de la dreta antimallorquina. Estam en mans de negacionistes del sentit comú. Davant un govern que nega el coneixement científic, que nega la funció intel·lectual de la UIB, que nega la massificació turística, que ignora el problema de l’habitatge, i que ara també nega el dret de viure plenament en català a Palma», expliquen.

En aquest sentit, el regidor ha anunciat la presentació d’una moció per al proper Ple Municipal que demanarà, entre d’altres coses, que el govern municipal retorni al consens en matèria lingüística i que instarà el Govern de les Illes Balears, presidit per Marga Prohens, a rectificar i garantir el dret a viure plenament en català a les Illes Balears. La mateixa moció també reclamarà el reconeixement de la unitat de la llengua catalana i instarà la Casa Reial a rectificar i a retirar el tractament de reial a l’autoanomenada 'Acadèmi de la Llengo Baléà'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Dimissions, fa 12 dies
Neus Truyol encara no ha dimitit? Política lingüística municipal? Com vol dir, tot això, si resulta que des de l'any 2015 Mès per Palma no ha aturat de perdre vots? La manca de credibilitat continua a marxes forçades.
Valoració:-4menosmas
Per xiroll, fa 12 dies
No cola, fa dos dies que vàreu donar el premi de poesia en Català a un madrileny amb Google traductor. MÉS part del problema. No estimen la llengua, no l'utilitzen, no l'hi donen valor.
Valoració:0menosmas
Per arruix, fa 13 dies
Pero siguen chupando del bote, que es lo único que interesa.
Per Palma, veo en el cartelón. Yo soy de Palma y no me ha llegado nada.
La de rojo, lleva como 30 años en el chirimbolo.
Valoració:-10menosmas
Per observador, fa 13 dies
Vistos los resultados de Mes en las últimas elecciones, se puede afirmar que poca gente opina como ellos en esta materia, su opinión es irrelevante
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente