algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
14°

El Pi: «Volem que el català sigui llengua oficial a Europa»

229673

El Pi-Proposta per les Illes Balears fa una crida a la mobilització d’aquest diumenge, 5 de maig, a favor de la llengua organitzada per l’Obra Cultural Balear (OCB) amb el suport de més de 60 entitats i plataformes. «No podem deixar que VOX mati la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres costums. Per això, els mallorquins ens hem de plantar i dir basta contra aquests atacs continus», explica el conseller Antoni Salas.

«El Pi sempre ha defensat l’ús de la nostra llengua, i no entenem aquesta tírria de VOX, i la deixadesa del PP, envers el català. Atacar el català és atacar el mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer. Basta!», assenyala Salas. «Resolguin els problemes de la gent: facin habitatge, millorin les escoles i instituts, acabin les llistes d’espera… no creïn un problema on no hi és», exigeix.

Per la seva part, el candidat d’El Pi a les eleccions europees, Jordi Prunés, també ha fet una crida a la mobilització i ha assegurat que vol ser el primer eurodiputat a xerrar la nostra llengua al Parlament Europeu. «El català ha de ser llengua oficial a Europa. Ens hem de poder expressar amb la nostra llengua allà on estiguem representats i, per això, és essencial que Europa entengui que el català és la nostra llengua, part de la nostra cultura que representarem a la cambra europea».

«Aquest és un dels meus compromisos si arrib al Parlament Europeu: el català ha de ser una llengua oficial a Europa», ha sentenciat el candidat europeu. Prunés s’ha afegit a Salas en la crida a la mobilització d’aquest diumenge a favor de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa 14 dies
No tan deprisa, que antes van los de la Yengõ Balëå, que son Royal.
A la cola.
Aún hay clases.
Valoració:-4menosmas
Per PI, PI, fa 14 dies
¿Y estos del PINO, quiénes son?
Valoració:-10menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 14 dies
Que la llengua catalana / valenciana sigui llengua oficial de la Unió Europea idò modificar el Reglament 1/1958, amb tot allò que comportarà de positiu per a la nostra llengua, no és somiar truites.

Una altra cosa és el procés actual per a que tots els estats acceptin i votin la incorporació de la llengua catalana / valenciana una volta el Govern espanyol ho va sol·licitar formalment (l'any 1986 se'n va oblidar i solament va sol·licitar-ho per al castellà o espanyol).

Si ara hi ha qualque cosa que ho retardi és la "feina" del PP-vox que pressiona estats que tenen governs afins per a entorpir el procés i posar-hi dificultats.
Solament cal que vos fixeu de quin signe son els governs que hi posen excuses ridícules de mal pagador com els de Finlàndia, Suècia i Letònia... amb llengües amb menys parlants que la nostra (?!).

A propòsit, el Govern Balear ja fa anys també va instar, sense succés, al Govern espanyol que sol·licités que la llengua catalana / valenciana fos oficial de la Unió Europea.
Valoració:7menosmas
Per somiar truites, fa 15 dies
No analitzen les coses bé, aquests del Pi. VOX no matarà la llengua, els qui la varen començar a matar varen ser els suposats progressistes que durant dues legislatures varen mantenir aparcada la política lingüística per por de la mobilització de l'espanyolisme. El resultat és que ara governa la dreta. Hi ha molta hipocresia amb el tema de la llengua. El català a Europa? Què vol dir? No estan informats aquesta gent del Pi. ERC va pactar amb en Sanchez que és cosa feta. Ah, ah, ah,
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente