nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
17°

El PP reconeix que ha cedit al xantatge de VOX i que dedicarà 20 milions d'euros a imposar el castellà als infants mallorquins

El PP ha reconegut que ha acceptat les esmenes de VOX als Pressupostos per a destinar 20 milions d'euros a la implantació del programa pilot per separar alumnes i l'eliminació de determinades subvencions nominals a patronal i sindicats per «responsabilitat», ja que han assegurat considerar «més important el tot que una part».

Així ho ha indicat el portaveu parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, en una roda de premsa aquest dilluns en el Parlament, després que totes dues formacions assolissin un acord per a aprovar els pressupostos de les Balears de 2024 a canvi d'introduir les esmentades esmenes juntament amb algunes altres.

Entre elles figuren l'eliminació de l'impost de patrimoni, deduccions de fins a 600 euros per als propietaris que posin els seus habitatges buits en el mercat de lloguer, per al pagament de les despeses derivades de la cura de persones majors en residències o amb cuidadors o per a l'autoocupació, la segona oportunitat i emprenedors.

Sagreras ha asseverat que aquestes esmenes s'han acceptat no «només perquè les ha presentat VOX», sinó perquè «estaven en el programa electoral del PP i l'acord d'investidura».

El representant dels conservadors ha al·legat que, amb els set vots dels diputats de VOX, Balears tendrà «els primers pressupostos del canvi que van demanar els ciutadans en les eleccions autonòmiques del 28 de maig» i ha expressat la seva «satisfacció», perquè aquests pressupostos s'han aprovat «dins del termini i en la forma escaient», ja que entraran en vigor l'1 de gener.

Així, Sagreras ha reconegut que han estat «setmanes dures» de negociacions, cosa que ha emmarcat dins de «la normalitat de la tramitació d'uns pressupostos d'un Govern en minoria», i ha apuntat que «el normal» era que «es negociàs fins a l'últim dia».

A més, ha ressaltat que el PP «només ha volgut pactar amb els socis d'investidura --VOX en aquest cas--», amb els quals ha indicat que «coincideixen en moltes coses» però són «partits diferents» amb «diferents visions i sensibilitats».

Sobre el fet que VOX no hagi acceptat, a priori, cap de les esmenes del PP, el portaveu ha destacat «la importància» que el que s'ha negociat són «els vots necessaris per a aprovar els pressupostos de 7.300 milions d'euros».

Consultat per si han parlat amb la patronal i els sindicats per a anunciar-los l'eliminació d'aquestes subvencions, Sagreras ha defensat el paper dels agents socials i ha assenyalat que «només es toca una subvenció directa i nominal», per la qual cosa, al seu judici, «no és determinant».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Schmidt, fa 5 mesos
Jo crec que en general tothom té clar què la culpa del genocidi no és tota la població de castilla y león, castilla y la mancha, madrid i tal... si un cas ens referim als supremacistes i als què conscientment i interessadament miren cap a un altre costat. O els alemanys no sabien lo què passava als camps de concentració? Bales perdudes ni ha per totes bandes però quan xerram en general és evident què no xerram del 100%, crec jo.
Valoració:13menosmas
Per Ll. Lorenzo, fa 5 mesos
No estic d’acord amb emprar recursos de tothom per promoure les cultures d’Espanya. Sorprenent que la dreta sigui intervencionista i no liberal. I com a descendent de castellans, dic que no volem que genteta de Madrid o la catalanofonia faci servir la nostra llengua com a arma contra el seu propi poble. Puc esmentar un parell ben llarg de ciutadans amb cognoms catalans que han governat contra la seva llengua. Si Castella fa la traveta i un fill de Catalunya hi cau, el responsable ha de ser qui cau, no Castella. Parlam d’adults. Bona nit.
Valoració:11menosmas
Per l'observador, fa 5 mesos
Home, De Asprer, sempre ha set la vostra forma d'actuar, a part de robar, corrompre o mentir en qualque assumpte. Fins avui sempre ha set així. Ara no intentis canviar-ho.
Valoració:20menosmas
Per De Asprer, fa 5 mesos
Cuant ho fa VOx es xantatge ... cuant ho fa MES es democracia ...juas juas juas
Valoració:-21menosmas
Per Joanpuigros, fa 5 mesos
Baixada de calçons per part del PP. Pero imposar no imposen res. Les meves filles seguirán rebent educació en català.
Valoració:17menosmas
Per Bromes, fa 5 mesos
Tranquils, el Karma pensarà en vosaltres
Valoració:19menosmas
Per Pst, fa 5 mesos
Síndrome d’Estocolm
o tothom té el seu preu?
Valoració:24menosmas
Per Pst, fa 5 mesos
Traïdors
Valoració:33menosmas
Per Pobleret, fa 5 mesos
A la senyora Prohens li han dit mala presidenta, traidora, Malintxe...Li mancava felpudo de Vox , per suposat en castellà. Molts de mallorquins mai li perdonaran aquesta abominable gestió.
Valoració:33menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente