algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
15°

L'ASM exigeix a Pedro Sánchez que desautoritzi el títol de 'reial' a l''Acadèmi de sa llengo Baléà'

El rei borbó Felipe VI amb el president espanyol Pedro Sánchez. | Foto: Europa Press

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha exigit aquest dissabte al govern de Pedro Sánchez que desautoritzi la concessió del títol de 'reial' a l''Acadèmi de sa llengo Baléà' per part del rei d'Espanya, Felipe VI de Borbón. «Atès que aquest títol és un atac en tota regla a l'Estatut d'Autonomia de les Balears, i a la unitat de la llengua catalana que s'hi estableix, el govern espanyol no pot quedar-ne al marge ni fer el sord», ha dit l'entitat.

L'ASM recorda que l'Estatut d'Autonomia assigna a la Universitat de les Illes Balears el rang d'institució consultiva per a tot el que es refereix a la llengua catalana; que un reial decret espanyol de 1976, signat pel pare del borbó actual, reconeix oficialment a l'Institut d'Estudis Catalans l'àmbit d'actuació a totes les terres de llengua i cultura catalanes, i que «ambdues institucions han manifestat un rebuig frontal a aquesta concessió aberrant, que segueix la màxima colonial del divideix i venceràs».

«Exigim una resposta oficial immediata per part del 'Gobierno' d'Espanya. En cas de mantenir el silenci, entendrem que avala l'atac del rei espanyol contra la llengua pròpia de Mallorca i els Països Catalans, per allò de que qui calla, atorga», ha sentenciat l'ASM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Documentat, fa 12 dies
Aquesta és la prova que la reialesa és inepta. No té el mínim de coneixement sobre els ciutadans sotmesos a les seves urpes.
Disparar sí que en saben! A germans, elefants i tot els que els fa nosa. Comprovat.
Valoració:7menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa 13 dies
La asociación de vecinos de Colliure, 14, Palma, exige a Putin la retirada de las tropas rusas de territorio ucraniano.


Valoració:-8menosmas
Per Ja ho val!, fa 14 dies
És tan absurd, autoritzar un títol de Reial Acadèmia d'una llengua a una mentida, sobre un idioma que no existeix, que aquest fet, demostra la inutilitat i el perill de la monarquia.
Valoració:17menosmas
Per oscar, fa 14 dies
Ja ja. no os harán caso.
Valoració:-16menosmas
Per Enhorabona, fa 14 dies
Bon comunicat. En tot cas afegir que la petició de l'ASM també ha d'anar adreçada a tots els partits que diuen que són sobiranistes perquè també pressionin Sanchez i que si el PSOE no en fa cas, prenguin mesures perquè el PSOE hi estigui obligat.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente