Suposat veritable mallorquí: els niks, com dius tu, no són de ningú. Jo fa temps que el faig servir, però tenc clar que no és meu. El que trob fora de lloc és que si algú ja l'ha fet servir a una notícia tu també l'usis. Però res, va teu. A partir d'ara en faré servir un altre, perquè sí que tenc vergonya, sovint aliena.
Aclariment del veritable mallorquí. Hi ha un cipai, un roba niks, que suplantant la meva personalitat diu burrades que jo no he dit. Un pocavergonya. Arruix.
Un aclariment: xerrava de fatxes referint-me a "poligonera". Després un altre "mallorquí", gonella ell, ha xerrat de cabestros. No en som res, d'aquest.
Miquel molt d'acord amb el teu comentari, jo hi afegiria que hi ha una fal·làcia retòrica que se'n diu "Reductio ad Hitlerum" la qual és un argument que fa un ús retòric de la càrrega emocional que la comparació amb Hitler, els nazis –o el feixisme– porta associada, ja que en la major part de cultures tot allò associat al nazisme i feixisme, i en la nostra també al franquisme, és condemnable. Aquest argument s'usa sovint com a tàctica per a desviar l'atenció en discussions, car una comparació d'aquesta mena porta a respostes irades i poc raonades. Com vós podeu comprovar quasi tot està inventat o estudiat. El més paradoxal és que individus "pròxims" a aquests règims intentin capgirar la situació i fer-nos creure que son termes que a ells no els "afecten", és ni més ni manco el "como franco al revés" que amollen qualcunes persones que odien la llengua catalana/valenciana, resten tan amples i fins i tot s'atreveixen a dir que la nostra llengua "s'imposa allà on n'és pròpia." Pel que fa a la definició de feixisme no comprenc perquè hi afegiu la definició en castellà o espanyol. No he vist cap castellanoparlant que afegeixi a les castellanes, definicions en altres llengües. Tot i que un mateix mot pot tenir diverses accepcions i variar segons les llengües. Posats a fer, vos afegeixo la definició en italià de feixisme, llengua originària del mot, del diccionari Treccani : Fascismo s. m. [der. di fascio]. Movimento politico italiano che trasse origine e nome dai Fasci di combattimento fondati nel 1919 da B. Mussolini e che, costituitosi in partito nel 1921, conquistò il potere nel 1922 con la marcia su Roma, dando vita dapprima a un gabinetto di coalizione (insieme ai nazionalisti, liberali, democratici sociali e popolari), e trasformandosi poi, a partire dal 1925, in un regime dittatoriale a carattere totalitario e nazionalista che tenne il governo d’Italia fino al 25 luglio 1943; in senso astratto, l’insieme di ideologie e di concezioni (corporativismo economico e accentramento amministrativo in politica interna, espansionismo imperialistico in politica estera) che ne costituirono il fondamento teorico, cioè la dottrina. Il termine è stato poi esteso, più o meno fondatamente, a indicare altri movimenti sorti soprattutto in Europa fra le due guerre mondiali, e successivamente anche in paesi extraeuropei, con caratteristiche simili a quelle del fascismo italiano: il f. spagnolo; il f. dei colonnelli in Grecia. Com podeu observar el mot "nacionalisme" també té moltes connotacions, segons la llengua qualcuna de negativa, però, això és un altre tema.
Mallorquí gonella, no facis servir el mateix nom que un altre a la mateixa notícia, que embulles el personal.
@Mallorquí M'encanta el gir argumental que feis, ara els antifeixistes són feixistes. BRUTAL. Allò més curiós que sou de dretes, neoliberals, desde la dreta més feixista i reaccionaria a conservadors peperos. I se veu constantment en debats en televisions espanyoles on "eres un fatxa" ara és la millor defensa d'un fatxa i funciona. Funciona perquè li atribuiu a la paraula una connotació que no té: Ser fatxa ara resulta és imposar per la força una altra ideologia aliena a la teva. La única entrada al DIEC sobre la paraula feixisme és: "Moviment polític caracteritzat per la submissió total a un líder que concentra tots els poders, per l’exaltació del nacionalisme i per l’eliminació violenta de l’oposició política i social." A la RAE: 1. m. Movimiento político y social de carácter totalitario que se desarrolló en Italia en la primera mitad del siglo XX, y que se caracterizaba por el corporativismo y la exaltación nacionalista. 2. m. Doctrina del fascismo italiano y de los movimientos políticos similares surgidos en otros países. 3. m. Actitud autoritaria y antidemocrática que socialmente se considera relacionada con el fascismo. Canvia d'argument, te convé, per no ser tan ridícul.
Ni ets cabestros, tampoc.
Els fatxes no teniu remei
Más hipocresía y mala llet, imposible. El culpable total y absoluto de que ocurran estos diluvios son el PP y el tal Mazón. Siempre hay pelanas dispuestos a hacer el "tonto útil". Si tenemos que creer en la Biblia, parece que hace unos miles de años hubo algo que se llama "diluvio universal". Cambio climático a lo bestia.
En Mazón ha fet amb sa dana allò que n'Ayuso féu amb sa pandèmia i tots dos ho han de pagar