Per a "Castella mos roba" Podries tenir raó, pero en aquest cas pot ser no sigui com dius. Segons diuen, a banda de les aportacions dels socis, els impulsors calculen que necessiten entre 8.000 i 10.000 subscriptors per garantir la viabilitat del mitjà. Per tant la base dels ingresos del diari serà dels subscriptors. Amb un tiratge inicial de 15.000 exemplars, tindrà 24 pàgines de dimarts a divendres, 32 els dissabtes i 40 els diumenges (dilluns no hi haurà edició). Si a tot això li sumes que tindran un màxim de 30 persones per a fer el diari, podràs comprovar que els números que tu parles no serveixen en aquest cas. Ep! i no poso en dubte els teus números ja que quadren força amb els que jo tinc, però amb aquest producte no serveixen. Aquí tens un estudi sobre els costos d'un diari: http://www.eldiario.es/zonacritica/periodico-dentro_6_199890020.html
Ara, que tot dependrà de com sigui el mitjà. Fixeu-vos en El Temps, o en Ona Mediterrània també semblaven impossibles, i la gent els aguanta (i no són els únics casos). Som un poble persistent. Jo, en tot cas, m'hi apunto.
Jo m'hi subscriuré. Ara, 10.000 subscriptors és molt. Quants diaris tenen aquesta quantitat de subscriptors? Sobretot ara, a l'era digital, en què els diaris de paper no paren de perdre lectors i entren en crisi un rere l'altre.
Vols deixar de dir dois, Castella mos roba??
Arribarà a Eivissa?
Per esser independent un diari, no ha de tenir anuncis. Però un diari sense anuncis pot costar uns 5 euros cada exemplar. Un diari amb anuncis se ven a 1'20 euros, encara que l'exemplar costi de 5 a 10 euros, però no són independents.
Tolito, les dades son prou correctes. Deu mil seria força raonable per a un diari d'aquestes característiques.
Ja poden dir misa, per molt que vulguin no hi ha demanda, només lis queda recòrrer al llepasubvencionisme, segur que encara podem tenir sa ciutat més bruta a canvi de tenir un diari pastissocatalà. Del fet de no apostar per mitjà digital ja ni parlam... visió de futur ni de present... molta sort, la necessitareu.
Jo el compraré.
Per a "Jo mateix", La majoria dels los paisos han adoptat determinades polítiques de subvencions per a promoure la diversitat de la premsa, generalment fent normes contra la concentració de mitjans de comunicació. Continua: https://telos.fundaciontelefonica.com/telos/articulocuaderno.asp@idarticulo=5&rev=75.htm