@menorquí Qui pixa fora de test ets tu. L'odi cap a tots els mallorquins ("Tots sou iguals!", dius) t'ha cegat i no has entès res. Tens la coa de palla. Les meves intervencions, llevat de la darrera, no anaven pels teus comentaris, sinó pel de "Francament...". Em sembla que la til·la, la necessites tu.
Transcriptor, pots dir missa. Aquí ningú ralla de catalanitat o no catalanitat. Aquí es ralla de representativitat esbiaxada subvencionada per una entitat que pagam tots i ens hauria de representar a tots. Pixes fora de test.
15h 30', 19-9-2016: IB3 emet, per desgràcia, una altra pel·lícula en foraster.
@menorquí No passis pena; això només és una petitíssima mostra de manifestacions de la catalanitat de Menorca, Formentera, Eivissa i Mallorca.
Transcriptor, una til·la...
"[...]Tot el món conegut volia confegir, me deien Ramon Llull, català mallorquí. [...] Vaig pastar la llengua amb la meva Art, vaig fer que la ciència parlàs català. [...] Abans, per un càrrec, era condició de ser català i no d'altra nació.[...]" (Guillem d’Efak, 1980)
"Cal situar-nos en el calendari a l’entorn previ al llibre de Benvingut Oliver. Com a primer punt clau de referència, cal relatar que la primera meitat del segle XIX, La Renaixença va activar la represa de la llengua i de la cultura catalana i, amb elles, l’assumpció de pertinença a la nació catalana. Cal tenir en compte que el gentilici catalans, habitual als regnes de Mallorca i de València durant els segles XIII, XIV i XV (vg. al final ANNEX 1) i, amb menys mesura el XVI i XVII, s’havia vist gairebé arraconat el s. XVIII fora del Principat a partir dels Decrets de Nova Planta. Un segle després, sobretot a partir de La Renaixença (1833), la catalanitat reviu i el gentilici es recobra i s’usa amb gran normalitat i naturalitat al llarg de la segona meitat del segle XIX a les Illes Balears i Pitiüses." http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
«Alcover, un altre gran català de Mallorca, (…) ha afirmat altra vegada la unitat de Catalunya en declarar, entremig dels aplaudiments dels congressistes, que quan es parla de catalans s’ha d’entendre que es parla de tots els homes de llengua catalana». Enric Prat de la Riba (1906) http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
«Mossèn Alcover s’aixecà enmig de religiós silenci per demanar que, responent a la identitat que els ajuntava, haguessin l’acord anhelat de donar-los, a tots els homes de les terres on és parlat el nostre idioma, l’honorable dictat de catalans, i que per a tothom fossin tinguts per tals». Pere Oliver i Domenge (1906) http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699
Transcriptor, t'has equivocat d'article per deixar anar les teves savieses. Repetesc: la realitat que m'importa i em preocupa és la que és, i no és altra que tot un IEB que hauria de representar a TOTES LES ILLES, només se'n recorda dels mallorquins, COM SEMPRE! I deixa d'insultar, que el que et passa és que tens malaltia de cuc.