Ja em perdonareu: allà on, en el missatge precedent, he escrit "tenim molts de contactes", havia d'esser "hi tenim molts de contactes. ........................................ Per paga Espanya, i la seva quinta essència, que és el PP, ho ha fet immillorablement per a crear independentisme. Gràcies, PP.
Per molt que Espanya faça mans i mànigues per esquerdar l'edifici docent català, no se'n sortiran mai. Com que els illencs tenim molts de contactes, i freqüents, veuen que no poden cedir mai. Si ho fessen, Espanya intensificaria els esforços per fer recular el sistema català, ell crullaria fins a demolir-lo. No cal que nosaltres els advertim del perill que corren si cedeixen ni un segon al castellà: basta que vegin què passa al País Valencià i, en menor mesura, a les Balears. Espanya està angoixada i fa uns esforços immensos i irracionals per esborrar-nos, per destruir la nostra llengua i cultura però, així i tot, almanco a Mallorca, és l'espanyol la llengua que recula. No cedirem mai: mal enemic tenim, però farà els ous en terra. Per ara, el PP ha aconseguit que els mallorquins, que teníem l'anomenada de tenir fetge de rajada, ens moguem, i molt activament... i espera, que encara no heu vist res.
Coses com aquestes fan que cresqui el nombre de independentistes. Bona forma de lluitar contra ella!!!
Idò així queda claríssim: no hi ha justícia per noltros, perquè està sempre esbiaixada cap als espanyols que no tenen com a llengua la nostra. Noltros, dins aquest país, sóm de segona, sempre ho hem estat i sempre ho serem. I ara el TSJC valida allò que sempre passa que perquè un "no nos entiende" tots hem de girar la llengua. Els seus coll...ns en vinagre! Independència ja!
@ "@emmerdadet": "[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]" Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962) Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".
Qué Principat? El de Andorra?
N'emmerdadet s'emprenya si a Catalunya (ell en diu "Espanya") un foraster que no se vol integrar no pot anar a escola en espanyol.En canvi, troba lo més normal del món que a València hi hagi 26.000 famílies que volen que els seus nin estudiïn en català valencià i se n'hagin d'estrènyer un ou perquè es feixistarros des PP de Madrid i de València els imposen s'escola en foraster tant si volen com si no. Fins a on hem permès que la xurma nacionalista forastera s'ensenyorís del sistema educatiu! Ja és ben hora, que se'ls acabi el bròquil!
ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEETI!
El castellà ens pren un dret cada vegada que exerceix a ca nostra els drets que té a ca seva sense que la inversa sigui acceptada. Què passaria a Espanya (Castella) si s'imposàs el TIL com fa amb nosaltres en Bauzá? Imposen als altres el que no voldrien per a ells.
Me parece inaudito que un español pueda estudiar en español en España