Una sobrassada contra una ensaïmada que el comentari de Països Catalans l´ha escrit n´Armongola o qualcú del seu despatx.
@Països catalans, No te preocupes. Estoy seguro de que la mayoría de la población de Balears te hará caso. @Solleic, Una cosa es votar a favor y otra no votar en contra. Te recomiendo los capítulos 3, 4, 5 de la primera temporada de Barrio Sésamo (caps. de 34 al 45 del Club Super3, en tu caso).
Quan mos diuen que formalisar ses formes mallorquines és cosa d'ignorants... Quan mos diuen que formalisar ses formes mallorquines és cosa d’ignorants que no han entès sa teoria des registres... Una de ses fórmules més sibil·lines per arraconar es mallorquí ha estat sa teoria des registres. Així, per exemple, és com s’ha eliminat s’article baleàric dets usos oficials, cultes i acadèmics. S’IEC admet, mutatis mutandis, que s’article baleàric existeix i que és “normatiu”, però que no només no se pot utilisar per escrit, sinó que inclús oralment només se pot emprar en àmbits restringits1 i en registres informals2, segons sa classificació de registres i àmbits de caràcter oral. Per exemple, un informatiu de televisió o una classe a un col·legi tenen formalitat abastament; per tant, d’acord amb sa teoria de registres de s’IEC, exigirien s’ús de s’article literari i en cap cas de s’article salat. Una altra cosa és que, per por de fer es ridícul, sa gran majoria de professors, mestres i polítics catalanistes que rebutgen es salat quan escriuen i opten per un estàndar impecable, s’expliquin en salat quan imparteixen una classe o en ses seves declaracions públiques, sense tenir en compte s’estàndar oral fixat per s’IEC. Com és natural, tots fan un mal ús de s’estàndar oral, encara que siguin respectuosos amb s’estàndar escrit. Aquesta teoria des registres no serveix per altra cosa que per jerarquisar lo que se pot dir i no se pot dir amb una certa formalitat. I això fa que lo que ha quedat marcat com a informal, o inferior —per exemple, s’article baleàric o sa combinació de pronoms típica de Mallorca (complement directe + complement indirecte: “la me” en lloc de “me la”, posam per cas)— estigui condemnat sense remei. Sa qüestió és qui decideix què és superior i què inferior, i quins criteris utilisa per decidir-ho. Aquí està es re. 1. Si una forma correspon a un àmbit restringit, només se pot usar davant un auditori lingüisticament uniforme. En canvi, si correspon a un àmbit general, se pot usar davant qualsevol auditori. 2. Dins cada un d’aquests dos àmbits (restringit i/o general) podem tenir tres registres distints: a) formes pròpies (o plenament estàndar); b) formes admissibles en qualsevol registre; c) formes admissibles en registres informals. NO VOLEM PANCATALANISME DINS SA NOSTRA TERRA !!
Si .... gran razonamiento ! ! ! votarás a Francina Armengol y que vivan los paises catalanes. Madre mía !
Aquest batles, no tindran nassos de dir i votar el que realment pensen? On és la seva dignitat? VERGONYA CAVALLERS
n'Armengol es una politica de primera...regional juvenil
Botiflero haces un comentario muy cercano a lo que un Aleman de los años 30 pensaria y diria sobre determinadas minorias. No se si te das cuenta
Es lo que tiene pertenecer a una minoria marginal y en decadencia
La voz de su amo. Si buana. Faltaria más.
Ho dic per ses faltes, no per altra cosa.