El mon a s'enreves: es rancis feixistarros es denominen antifas i es que es comporten com nins de parvulari demanen maduresa...
madura, xesco, que tienes menos luces que el monte
La indiferència davant dels comentaris en foraster és la resposta més bona. Per mor d'això, trob que hem de col·laborar tots a mantenir-ne la valoració a 0; tampoc no els hem de llegir ni contestar. Així, la pretensió provocadora dels autors, d'obligar-nos a llegir en espanyol en un diari en català, quedarà reduïda a no-res i no hauran aconseguit llur objectiu. Quant als gonelles, els podem aplicar la dita "puix parla català, vejam què diu"; ja que, de vegades, no se'ls descobreix totd'una. Naturalment, els seus comentaris es mereixen molta de puntuació negativa; però no la indiferència total, perquè almanco usen -més bé o més malament- la llengua del diari i això fa que no augmenti la presència de la llengua invasora.
Xesc, ets una eminència intelectual, et proposaré pel proper premi Nobel de Ciències Socials.
Xesc, ets una eminència intelectual, et proposaré pel proper premi Nobel de Ciències Socials.
Si que ho és, pedant, aquest sebastià. Però no crec que sigui més ignorant que mentider
"Tot això, segons l'estudi, s'explica perquè hi ha una preferència dels mandataris sorgits de l'última votació a aquests indrets per les modalitats lingüístiques pròpies, amb la voluntat de disgregar les diverses parles catalanes." Queda clar que l´enemic nº 1 de ses nostres modalitats és el català barceloní. Ho diuen ells mateixos (els catalufos) STOP feixisme llingüístic pancatalanista!
Jo també crec que la indiferència davant dels comentaris en foraster és la resposta més bona. Per mor d'això, trob que hem de col·laborar tots a mantenir-ne la valoració a 0; tampoc no els hem de llegir ni contestar. Així, la pretensió provocadora dels autors, d'obligar-nos a llegir en espanyol en un diari en català, quedarà reduïda a no-res i no hauran aconseguit llur objectiu. Quant als gonelles, els podem aplicar la dita "puix parla català, vejam què diu"; ja que, de vegades no se'ls descobreix totd'una. Naturalment, els seus comentaris es mereixen molta de puntuació negativa; però no la indiferència total, perquè almanco usen -més bé o més malament- la llengua del diari i això fa que no augmenti la presència de la llengua invasora.
En Tià manté que es castellà, es portugués o s'holandès viuen sengles processos de disgregació anàlegs an es llatí de ja fa segles i no li falta raó i crec que és un fet positiu, però també pens que no ho és tant positiu si això beneficia es francès, s'alemany o s'anglès, que en certa manera és es llatí des nostres dies. És a dir, si es té vergonya des castellà però afavorint altres macrollengües (com a Occitània s'ha cedit es terreny an es francès). Pens que més prompte o més tard es francès i fins i tot s'anglès (i es xinès, i es rus, i s'àrab) també viuran un fenomen semblant de disgregació i trob que serà positiu que siga així. Fora macrollengües, fora imperis
Y eso sin contar a los que habitan en otras galaxias.