Aclariment: ANTONIO Maura. no Antoni Maura, qui va ser president del govern espanyol mentre es van produir els esdeveniments de la Setmana Tràgica de Barcelona i pels quals va haver de dimitir.
A Emigrante. Una vegada un grup de mallorquins anaren a veure al nostre paisà D. Antoni Maura, Persident del Govern 'España, per demanar-li un favor per a la oblidada Mallorca, la "isla adyacente". Mentres conversaven en mallorquí a un passadís del Congrés, uns polítics castellans els escoltaven sense entendre res de res. A un moment determinat, D. Toni va dir al grup: - "Noltros, som noltros". Un dels castellans, mig català, havia entés qualque cosa, i va dir: - El Sr. Maura ha dicho "Nosotros somos nosostros". I la resta dels castellans varen comentar: - Vaya idiotas. Claro que "¡nosotros somos nosotros!", ¡No seremos "ellos"! I es quedaren tan "panxos". Com sempre, no havien entés res de res.
Cremantdiesel: gracias por tu respuesta, pero aunque no comparto mucho tu definición, no haré ver mi posición pues entraríamos en una discusión de nunca acabar. Lo que si parece claro - leyendo los posts - es que nada de pactos por la educación, si incluyen la lengua.
La reforma en si és necessària però els més implicats (els docents i les famílies) no tendran representació. Per tant, no espereu una solució als problemes d'avui en dia. Necessitam més qualitat, més formació del professorat en TIC, ràtios més reduïdes, més autonomia de centre... Fer més hores de matemàtiques, llengües... no serà la panacea al fracàs escolar. No per estar més hores als centres aprendran més. Potser també és ben necessària l'ajuda i la dedicació de les famílies per assolir objectius conjunts.
Llegiu el comentari signat per en Xim. No es pot dir millor ni ser més concís.
"Nosaltres" som nosaltres. Això n'hi ha que no ho poden entendre, d'altres no ho volen entendre, però tothom que sap qui som nosaltres forma el país, conservat generació darrere generació en condicions precàries. Si sabem qui som nosaltres, vol dir que tenim identitat col·lectiva pròpia. Una identitat que han espoliat econòmicament i culturalment, però que encara aguanta, malgrat les baixes (desercions) i malgrat els enemics.
Jo te contest pen Josep, emigrante, encara que estic segur que si t'has sabut aficar fins aquí i plantejar la pregunta també saps de sobra contestar-te-la: "nosaltres" són els que són valents i a la seva terra defensen el què els ha estat i els és propi i els ha donat i els dóna identitat, així com els nou vinguts que fan aquell esforç de profunditzar un poc en el cor de la terra que els acull i se n'adonen que no tot és tan senzill com alguns ho plantegen. Tot és una simple qüestió d'esforçar-s'hi un poc, ...
Josep: quienes son "nosaltres"?
A veure si ara l'ensenyança funcionarà...
Els sindicats d'esquerres no cauran en aquest parany, n'estic convençut. Tot és fum de cara a la galeria. Han disposat (el pp) de 4 anys per assumir un Pacte per l'Educació, que va ser avalat pel Consell Escolar de les Illes Balears (podeu consultar-ho en el seu web, si no l'han fet desaparèixer), i no van moure ni un dit, i ara fan creure que són ells els promotors.